Összevertek két rendőrt a detroiti rendőrök, mert dílernek nézték őket

Két detroiti nyomozó olyan hitelesen álcázta magát drogdílernek, hogy a szomszédos körzet rendőrei lerohanták a drogbarlangjukat, és összeverték őket. A rendőrség most próbálja kinyomozni, mi történhetett. Mindketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, az egyikük monoklit is kapott.

Valószínűleg ez a legkínosabb ügy, amit kinevezésem óta ezen a részlegen láttam. De azt is mondhatnám, hogy ez a 40 éves karrierem legkiábrándítóbb esete” - mondta az ügyről James Craig rendőrfőnök, aki annak azért örül, hogy senki sem sérült meg komolyabban.

A zavart az okozhatta, hogy a fedett nyomozók a 12. körzetben dolgoztak, a razziát viszont a 11. körzet rendőrei tartották. A rendőrök testkamerái videót is készítettek az akcióról, ezen hallatszik, ahogy az egyik rendőr azt ordítja „nehogy megfogd a fegyvered”, miközben egy másik a házkutatási parancsot lobogtatta. Azonban ahogy a helyzet elfajult, a felvétel megszakladt. A rendőrverés miatt két rendőrt függesztettek fel. A különleges akciókat felügyelő operátor pedig a vizsgálat eredményéhez kötötte a lemondását. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.