Saját éttermében dolgoztatta a diákokat Szihalom fideszes polgármestere

politika
2017 november 20., 05:34
comments 173

A Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait dolgoztatta saját éttermeiben ingyen Bóta József, Szihalom fideszes polgármestere, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a tanulók hivatalosan szakmai gyakorlaton vettek részt, de volt, hogy a maximális 7-8 óránál tovább tartott a munka. Bóta szerint csak a renitens tanulók próbálnak bosszút állni. A kiváló vendéglátósként számon tartott városvezető húsz éve létesítette az iskolát, ami a tanulók szerint is remek intézmény. 

A lap szerint rafinált üzletemberként nyilvántartott Bóta úgy fejlesztette vendéglátóhelyeit, hogy ott közben tanulók dolgoztak. Volt, aki napokig szeletelt, más takarított, a szakoktató felügyelete mellett készített ételeket pedig felszolgálták. Ez azért aggályos, mert a tanulószerződés után állami normatíva jár, ahogy a beszerzett alapanyagok után is, fizetés viszont nem. Bóta így jelentős bérköltséget takarított meg. 

A Magyar Nemzet szerint 2016-ban majdnem csődbe ment az iskola, augusztusban nem is kaptak fizetést a dolgozók. A tanárok emiatt a térség országgyűlési képviselőjéhez, a fideszes Nyitrai Zsolthoz fordultak,

aki válaszra sem méltatta őket.

A lap úgy tudja, hogy Bóta és Nyitrai igen jóban vannak, bár előbbi tagadta barátságukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.