A jóságos Trump megkegyelmezett két pulykának

külföld
2017 november 21., 22:42
link Forrás


A Fehér Ház rózsakertjében tartott sajtótájékoztatót az amerikai elnök, ahol Hálaadás alkalmából ünnepélyesen bejelentette, hogy több millió kevésbé szerencsés testvéreikkel szemben - köszönhetően az elnöki kegyelemnek -  Drumstick és Wishbone pulykák túléli az idei ünnepet. 

Termetes, 16 kilós pulykákról van szó egyébként, mindketten csatlakozhatnak azokhoz a szárnyasokhoz Virginiában, akiket tavaly Obama elnök mentett ki a biztos halál torkából. 

Trump óriásit ment: kijelentette, hogy szívesen von vissza minden Obama-rendeletet, de Tater és Tot pulykák életben maradhatnak, nem mészároltatja le őket, még ha Obama is kegyelmezett meg nekik. 

A pulykáknak való megkegyelmezés hagyományát még Abraham Lincoln teremtette meg, miután Tad fia kedvéért nem vágott le egy Hálaadásra vett szárnyast. „Hivatalosan” Harry Truman elnöksége idején vált szokássá megkegyelmezni a kiválasztott pulykáknak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.