A jóságos Trump megkegyelmezett két pulykának

2017 november 21., kedd 22:42
35


A Fehér Ház rózsakertjében tartott sajtótájékoztatót az amerikai elnök, ahol Hálaadás alkalmából ünnepélyesen bejelentette, hogy több millió kevésbé szerencsés testvéreikkel szemben - köszönhetően az elnöki kegyelemnek -  Drumstick és Wishbone pulykák túléli az idei ünnepet. 

Termetes, 16 kilós pulykákról van szó egyébként, mindketten csatlakozhatnak azokhoz a szárnyasokhoz Virginiában, akiket tavaly Obama elnök mentett ki a biztos halál torkából. 

Trump óriásit ment: kijelentette, hogy szívesen von vissza minden Obama-rendeletet, de Tater és Tot pulykák életben maradhatnak, nem mészároltatja le őket, még ha Obama is kegyelmezett meg nekik. 

A pulykáknak való megkegyelmezés hagyományát még Abraham Lincoln teremtette meg, miután Tad fia kedvéért nem vágott le egy Hálaadásra vett szárnyast. „Hivatalosan” Harry Truman elnöksége idején vált szokássá megkegyelmezni a kiválasztott pulykáknak. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt