A reptéren fogták el a Békés megyei tanárt, aki Londonba szökött volna 11 éves tanítványával

bűnügy
2017 november 21., 05:10

A közmédia bűnügyi magazinja számolt be arról, hogy a repülőtéren bukott le egy Békés megyei tanár még két héttel ezelőtt: a férfi Nagy-Britanniába ment volna egy 11 éves tanítványával együtt. 

Gyorsított eljárásban embercsempészésért, családi jogállás megsértésének vétségéért és okirat-hamisításért egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott a férfi. A kisfiúval szemben elkövetett egyéb bűncselekményeket még vizsgálják a rendőrök.

A beszámoló szerint a fiatal tanár informatikát tanított a helyi középiskolában, az általános iskolában pedig szakköröket vezetett, itt ismerkedett meg a gyerekkel, akivel egyre többet kezdett el foglalkozni. A tanár és a gyerek között egyre szorosabb kapcsolat alakult ki, a 11 éves fiú többször ott is aludt a tanárnál. 

A szülők nyáron szembesültek a kapcsolat súlyosságával, amikor gyermekük telefonjában elolvasták az üzeneteket, melyekben szexuális tartalmak is előfordultak. Feljelentették a tanárt, a rendőrség pedig lefoglalta a férfi számítógépét és adathordozóit, melyeken internetről letöltött, ismeretlen gyermekekről készült pornográf tartalmakat is találtak. Gyanúsítottként ki is hallgatták, de nem került előzetes letartóztatásba. 

A 32 éves férfi ezután Egyiptomból rendelt hamis igazolványokat maguknak, levágatta a gyerek haját, befestette a szemöldökét, sőt, még piercinget is adott neki. A terve az volt, hogy kirándulni induló apának és fiúnak tűnjenek. 

November 6-án indultak el Szolnokról egy bérelt autóval. A fiú azt mondta otthon, hogy nagymamájánál alszik, ezért a szülők sokáig nem gyanakodtak arra, hogy nem ad hírt magáról. 

A férfit a reptéren fogták el: mivel az utazó gyerekeket fokozottan ellenőrzik, alaposan átvizsgálták őket, és ekkor kerültek elő a férfi csomagjaiból a valódi okmányai. Ezután beismerte a hamisítást.