Hat terroristagyanús szíriait vettek őrizetbe Németországban

Fotó: David Young/dpa Picture-Alliance/AFP

A frankfurti ügyész szóvivője Christian Hartwig számolt be a ritka jelentős razziáról: közel 500 fővel nyolc különböző lakásban akcióztak a német rendőrök különböző városokban, Essenbenben, Hannoverben, Lipcsében és Kasselben. Összesen hat embert vettek őrizetbe, mind 20 és 28 év közöttiek, szíriai állampolgárok, akik menekültnek adták ki magukat.

A gyanú szerint mindannyian kapcsolatban állnak az Iszlám Állam terrorszervezettel, amely vállalta a felelősséget - több más támadás mellett - a tavaly decemberi berlini buszos gázolásért is, amit egy tunéziai férfi követett el és 12 áldozatot követelt. A gyanúsítottak a 2014 decembere és 2015 ősze között Németországba érkezett menekültáradattal érkeztek. Mindannyian menekültstátuszért folyamodtak, a kérelmeik elbírálásáról az ügyészség nem osztott meg információt. 

A Welt információi szerint mobiltelefonokat, számítógépeket és iratokat is lefoglaltak a razziák során és hamis útlevelekre is bukkantak a nyomozók. (New York Times)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.