Hat terroristagyanús szíriait vettek őrizetbe Németországban

külföld
2017 november 21., 20:24
comments 44
photo_camera Fotó: David Young/dpa Picture-Alliance/AFP

A frankfurti ügyész szóvivője Christian Hartwig számolt be a ritka jelentős razziáról: közel 500 fővel nyolc különböző lakásban akcióztak a német rendőrök különböző városokban, Essenbenben, Hannoverben, Lipcsében és Kasselben. Összesen hat embert vettek őrizetbe, mind 20 és 28 év közöttiek, szíriai állampolgárok, akik menekültnek adták ki magukat.

A gyanú szerint mindannyian kapcsolatban állnak az Iszlám Állam terrorszervezettel, amely vállalta a felelősséget - több más támadás mellett - a tavaly decemberi berlini buszos gázolásért is, amit egy tunéziai férfi követett el és 12 áldozatot követelt. A gyanúsítottak a 2014 decembere és 2015 ősze között Németországba érkezett menekültáradattal érkeztek. Mindannyian menekültstátuszért folyamodtak, a kérelmeik elbírálásáról az ügyészség nem osztott meg információt.

A Welt információi szerint mobiltelefonokat, számítógépeket és iratokat is lefoglaltak a razziák során és hamis útlevelekre is bukkantak a nyomozók. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.