Hatalmas beton horogkereszt bukkant elő a föld alól Hamburgban

külföld
2017 november 21., 10:34
comments 172

Egy hamburgi sportpálya bővítése közben akadtak a hatalmas horogkeresztre, a váratlan leletet várhatóan megsemmisítik.

A 4-szer 4 méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett egy új öltöző építéséhez a Billstedt-Horn sportegyesület számára. Az egyesület elnöke szerint a felszín alatt fél méterre megbúvó horogkereszt olyan nagy, hogy a kotrógép képtelen volt elmozdítani, valószínűleg légkalapáccsal kell majd felaprítani. 

photo_camera Fotó: Christian Charisius/AP


A sportegyesület úgy tudja, hogy ezen a helyen valaha egy náci emlékmű állt, amelyet évtizedekkel ezelőtt leromboltak. 

A műemlékvédelmi hivatalt értesítették, a horogkeresztet a lehető leghamarabb el kell távolítani - közölte kedden egy önkormányzati szóvivő. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.