Hypót és kénsavat öntöttek össze a nyíregyházi uszodában, kilenc ember kórházban

Kilencen szenvedtek klórgázmérgezést az egyik nyíregyházi uszodában kedd délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel. A mentők két embert közepesen súlyos, hetet pedig enyhe fokú mérgezéssel szállítottak be a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára.

Dóka Imre, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, a Sóstói úton fekvő közintézmény uszodájának egyik helyiségében hypót és kénsavat öntöttek össze, ekkor szabadult fel a mérgező gáz. Az MTI információi szerint a Nyíregyházi Egyetem területén, a Bessenyei Hotel mellett lévő uszodában történt a baleset.

MedencetisztításFotó: Philippe TURPIN/Photononstop

A helyszínre riasztott tűzoltók teljes légzésvédelmi felszerelésben három embert mentettek ki az épületből, a többieknek sikerült saját erejükből kimenekülni. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez az uszoda területén - tette hozzá a szóvivő.

Három hete egy visegrádi szállodában ömlött ki a valószínűleg a medence tisztításához használt folyadék, amely klórgázt bocsátott ki. Akkor a mintegy 300 vendéget és a 40 fős személyzetet a tűzoltók az aulába kísérték, majd teljes légző felszerelésben átvizsgálták az épületet. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.