Hypót és kénsavat öntöttek össze a nyíregyházi uszodában, kilenc ember kórházban

egészség
2017 november 21., 12:17
comments 116

Kilencen szenvedtek klórgázmérgezést az egyik nyíregyházi uszodában kedd délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel. A mentők két embert közepesen súlyos, hetet pedig enyhe fokú mérgezéssel szállítottak be a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára.

Dóka Imre, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, a Sóstói úton fekvő közintézmény uszodájának egyik helyiségében hypót és kénsavat öntöttek össze, ekkor szabadult fel a mérgező gáz. Az MTI információi szerint a Nyíregyházi Egyetem területén, a Bessenyei Hotel mellett lévő uszodában történt a baleset.

Medencetisztítás
photo_camera Medencetisztítás Fotó: Philippe TURPIN/Photononstop

A helyszínre riasztott tűzoltók teljes légzésvédelmi felszerelésben három embert mentettek ki az épületből, a többieknek sikerült saját erejükből kimenekülni. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez az uszoda területén - tette hozzá a szóvivő.

Három hete egy visegrádi szállodában ömlött ki a valószínűleg a medence tisztításához használt folyadék, amely klórgázt bocsátott ki. Akkor a mintegy 300 vendéget és a 40 fős személyzetet a tűzoltók az aulába kísérték, majd teljes légző felszerelésben átvizsgálták az épületet. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.