Mi lenne, ha tényleg sötét lenne Fekete Pénteken?

hirdetés
2017 november 21., 14:42
comments 12
ad

- Fogjunk egy nagy, fekete (ééérted) dobozt, ami belül is tök sötét, pakoljuk tele cuccokkal, de jól összevissza, hadd bukdácsoljanak meg essenek pofára benne az emberek. Aztán küldjük be őket, vegyük fel az egészet infrakamerával és röhögjünk rajtuk! És, hallod, küldjük őket párosával! És kelljen versenyezniük! Akkor egymásnak is mehetnek, netán pofán is vághatják egymást véletlenül, ha igazán szerencsénk van! Mi lendítene nagyobbat a Black Friday forgalmán, ha nem ez, hát nem?

Valahogy így képzelem a marketingötlet első prezentációját, amit aztán mindannyiunk örömére el is fogadott a MediaMarkt menedzsmentje. Az Aréna Plázában felállított mini rendezvényközpont sötétkamráján civilek, celebek és vállalkozó kedvű újságírók vergődhetnek át, mindig párban. A civilek közül az ügyesebb mindig megkapja a sötétben felhalmozott műszaki cikkek Fekete Pénteki árkedvezményének értékét, a kevésbé ügyes ennek a felét, ajándékkártya formájában. A celebek és firkászok által összeharácsolt miegymás értéke pedig a Magyar Vöröskereszt számlájára kerül.

Valahogy így néz ki ez az egész a gyakorlatban:

Sajnos a 444 versenyzőjeként az összeküzdött szerény negyven-valahányezer forintkámmal jómagam nem jutottam a dobogó közelébe sem,de az esemény során, ahogy a fejemet szorító védősisak és a mellkasomat préselő golyóálló(?) mellény alatt tévelyegtem az árubeszerzés sötét mocsarában, sikerült elérnem a megvilágosodást a feketeségben, és immár teljes buzgalommal mantrázom a MediaMarkt legfőbb kampányüzeneteit:

Kérd a szaktanácsadó segítségét, aki segít kiválasztani azt a műszaki cikket, amelyik a te igényeidnek a legjobban megfelel!

Hogy úgy van! Ahelyett, hogy vaktában tapogatózva választanál ki egy komplikált technikai eszközt, szoftvert, bármilyen műszaki cikket, kérdezd meg azt, aki ért hozzá, hogy tulajdonképpen mire is van szükséged, illetve biztosan arra van-e szükséged, amit a kezedben tartasz. Mondjuk, ha például két, közel egyforma, szép, új lapostévé cikkszáma így néz ki: UE43MU6102 illetve UE43MU6103, talán nem érdektelen tisztázni, mi az a 2 és 3 a kód végén, nehogy megrendelés és kiszállítás után vagy otthon a dobozt kibontva derüljön ki, hogy az egyik voltaképpen egy kenyérszeletelő.

Ott vásárolj, ahol biztosan van a kiszemelt cucc készleten és nem ér csalódás, hogy elvitték előled az utolsót!

A számból vették ki a szót! Ahogy a sötétben turkálva végre megkaparintottam egy gusztusos tapintású dobozt, majd kihullott a kezemből és soha többet nem találtam meg újra, eszembe ötlött számtalan alkalom, amikor az akciós cucc árcédulája és vonalkódja felett csupán egy üresen tátongó polc fogadott az áruházban.

Ott vásárolj, ahol a garancia érvényesítése és a szervizelés gyors és egyszerű!

Hát de nem? Cudar egy érzés, amikor meghozza a posta (már ha meghozza, ugye) három hónapnyi hajókázás után a Kínából rendelt cuccot, és:

  • a csomagolást kibontva azonnal megérted, miért is volt annyira olcsó. Vagy:
  • a cuccot először bekapcsolva egy erős szikra keletkezésén kívül más nem történik, te pedig reménykedve írod be a böngészőbe a XinLiaoHiPiong.hu-t, ami természetesen nincs regisztrálva. Vagy:
  • a bedöglött, de márkás cuccra csak rápislant bifokális szemüvege mögül a forrasztópáka füstjében a szervizes, és közli, hogy nem EU-s termék, nincs hozzá alkatrész.

Kellemes Black Fridayt mindenkinek! De a féktelen harács, vásárlótársaink boldog legázolása, a húszezresek önfeledt eltékozlása közben se feledkezzünk meg arról, hogy az olcsó cuccokat sem szemétnek vesszük, hanem hogy kibontva a dobozt sokáig örülhessünk annak, ami benne van, pláne, ha tényleg pont azt tudja, amit elvártunk tőle!

A MediaMarkt története legsikeresebb Black Friday-ére készül idén novemberben. Ne okozzunk nekik csalódást, menjünk és vásároljunk! De azért magunknak se okozzunk csalódást, nézzük meg jól, mit veszünk meg olyan remek áron. Lesz erre lehetőség, mert a MediaMarkt üzleteiben szerencsére nem kapcsolják le a villanyt az üzemeltetők a Fekete Péntek ideje alatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.