Sétánnyal kárpótoltuk a Moszkva tértől megfosztott oroszokat

Bagdy Gábor fõpolgármester-helyettes beszédet mond Budapesten, a Moszkva sétány avatásán 2017. november 21-énFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A Főpolgármesteri Hivatal számolt be a jóhírről az MTI-nek: annyi év után Moszkva ismét közterületet foglalhatott el Budapesten, miután kedden Bagdy Gábor  főpolgármester-helyettes átadta a XIII. kerület és a belváros közti gyalogos és kerékpáros forgalmát összekötő Moszkva sétányt, 

 amit még vizes vébéhez kapcsolódó pénzesőben sikerült megvalósítania a fővárosnak, de felavatni csak most jutott idő. Meglepően nyugatias hangulatú lett egyébként a flaszter, olyanokat tud mint 

  • 1150 méter hosszúságban, hét méter szélességű sávban elválasztott gyalog- és kerékpárút,
  • egyedi tervezésű utcabútorok és kerékpártárolók,
  • rendezett zöldfelület,
  • okos pontokká alakítható új közvilágítási oszlopok (bármit is jelentsen),
  • energiatakarékos, környezetbarát,  Tiborcz-kompatibilis LED-lámpatestek. 

Bagdy Gábor a sajtótájékoztatón lelkesen arról beszélt, hogy a sétány  

"szimbolizálja Moszkva és Budapest jó kapcsolatát, kölcsönös tiszteletét egymás iránt", 

Leonyid Pecsatnyikov, Moszkva főpolgármester-helyettese pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a "magyar és az orosz kultúra története, történelme sok száz évre tekinthet vissza". 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.