Zaklatással vádolják az Olasz Labdarúgó Szövetség lemondott elnökét

bűnügy
2017 november 21., 07:24
comments 19
photo_camera Carlo Tavecchio magyarázkodik az olasz válogatott kiesése után Fotó: Alberto Pizzoli/AFP

Gian Piero Ventura kapitány után hétfőn lemondott a szövetség éléről Carlo Tavecchio is, az olasz labdarúgás első embere. Azt nyilatkozta, minden olasztól bocsánatot kér a történelmi svéd bukta miatt, és hogy a squadra 60 év után először nem lesz ott a vébén. 

Keddre kiderült, lehet hogy van még miért elnézést kérnie: a La Stampa szerint Tavecchio zaklatott egy sportvezetői tisztségben lévő nőt. Az áldozat szerint a 74 éves Tavecchio, miután elhúzta a függönyt az irodájában, fogdosni kezdte őt, és az incidens (ami az elnök három éve tartó regnálása alatt történt) többször megismétlődött. 

A lap szerint hang- és videofelvételek is eljuthattak a római ügyészhez, amelyek alátámasztják az állítások valódiságát. 

Tavecchio három éve alatt egyébként egymást érték a botrányok. 2014 októberében az UEFA fél évre eltiltotta rasszista megjegyzések miatt, miután banánevőként beszélt a színesbőrű idegenlégiósokról, 2015-ben aztán eltiltották az európai szövetségben betölthetők posztoktól, 2015 novemberében pedig kiszivárgott róla egy hangfelvétel, amin melegeket és zsidókat ócsárol. 

Egyébként sem egy makulátlan előéletű emberről van szó: ötször állt bíróság előtt többek közt adócsalás és közokirathamisítás miatt. (Football Italia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.