A leghúzósabb akciófilmet rögzítették a határkamerák az észak-koreai katona szökéséről

2017 november 22., szerda 7:36
228

Szerdán nyilvánosságra hozta a határfigyelő kamera felvételeit az észak-koreai katona akciófilmbe illő szökéséről az ENSZ dél-koreai parancsnoksága.

Az első jelenetnél látható, ahogy a disszidáló férfi egy katonai járművel lassítás nélkül végighajt egy ellenőrzőponton Panmunjomnál, amire egy határőr riadtan szalad utána. Majd villámgyorsan riadóztatják a többi egységet, akik a nyomába eredtek.

Ahogy az út véget ér, a menekülő katona kiugrik az autójából, hogy gyalog fusson tovább, az őt üldöző határőrök már csak pár méterre vannak tőle, és lőni kezdenek rá. 

A férfit több találat is érte, végül a két ország közötti demilitarizált övezettől délre összeesett. Szerencséjére ide már nem mentek utána. 

A hőkamerák felvételein látszik, ahogy a dél-koreai biztonsági erők három tagja odakúszik, hogy kimentsék.

A felvételeket csak azután hozták nyilvánosságra, hogy a súlyosan sérült férfi a felépülés jeleit mutatta. A dél-koreai hatóságok szerint már visszanyerte az öntudatát, és tévét akart nézni. A kórházi kezelése közben extrém mennyiségű parazitát találtak a beleiben az orvosok. A legnagyobb féreg, amelyet eltávolítottak belőle, közel 27 centiméter hosszú volt.

Az ENSZ-parancsnokság szóvivője szerint a demilitarizált övezetnél tüzet nyitó észak-koreai katonák megsértették a fegyverszüneti egyezményt. Ráadásul a határon is átléptek az üldözés közben. Az észak-koreai vezetés egyelőre nem kommentálta a szökést.

A koreai háború vége óta 30 ezren szöktek Dél-Koreába, de közülük csak kevesen próbálkoztak a demilitarizált övezeten keresztül, mert az tele van drótkerítéssel és aknákkal. A többség inkább Kína felé tesz kerülőt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt