Papírlap hosszúságú férget találtak az észak-koreai dezertőrben

Hétfőn mi is megírtuk, hogy egy észak-koreai katonának Panmunjomnál sikerült Dél-Koreába disszidálnia, szökés közben viszont megsebesült, amikor az észak-koreai hadsereg rálőtt.

Na, a BBC szerint a kórházi kezelése közben extrém mennyiségű parazitát találtak a beleiben az orvosok. “Sose láttam még ilyet a húszéves pályafutásom során” - mondta az egyik orvosa. A legnagyobb féreg, amelyet eltávolítottak belőle, közel 27 centiméter hosszú volt.

A BBC szerint az eset kis bepillantást enged az egyébként nagyon zárkózott Észak-Korea mindennapi életébe. Az ország ugyanis komoly egészségügyi problémákkal küszködik, nincs modern egészségügyi rendszere, az orvosok alulképzettek, és primitív eszközökkel dolgoznak.

Parazitákat már korábban is találtak több észak-koreai dezertőr testében is. Ezek a férgek jellemzően fertőzött ételen keresztül kerülnek az ember testébe, és életveszélyesek lehetnek. A katona étele valószínűleg azért volt fertőzött, mert Észak-Korea még mindig emberi ürüléket használ trágyaként, az így termesztett zöldségeket pedig sokszor nem sütik meg evés előtt. (BBC)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.