Papírlap hosszúságú férget találtak az észak-koreai dezertőrben

külföld
2017 november 17., 16:52
comments 196

Hétfőn mi is megírtuk, hogy egy észak-koreai katonának Panmunjomnál sikerült Dél-Koreába disszidálnia, szökés közben viszont megsebesült, amikor az észak-koreai hadsereg rálőtt.

Na, a BBC szerint a kórházi kezelése közben extrém mennyiségű parazitát találtak a beleiben az orvosok. “Sose láttam még ilyet a húszéves pályafutásom során” - mondta az egyik orvosa. A legnagyobb féreg, amelyet eltávolítottak belőle, közel 27 centiméter hosszú volt.

A BBC szerint az eset kis bepillantást enged az egyébként nagyon zárkózott Észak-Korea mindennapi életébe. Az ország ugyanis komoly egészségügyi problémákkal küszködik, nincs modern egészségügyi rendszere, az orvosok alulképzettek, és primitív eszközökkel dolgoznak.

Parazitákat már korábban is találtak több észak-koreai dezertőr testében is. Ezek a férgek jellemzően fertőzött ételen keresztül kerülnek az ember testébe, és életveszélyesek lehetnek. A katona étele valószínűleg azért volt fertőzött, mert Észak-Korea még mindig emberi ürüléket használ trágyaként, az így termesztett zöldségeket pedig sokszor nem sütik meg evés előtt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.