Papírlap hosszúságú férget találtak az észak-koreai dezertőrben

2017 november 17., péntek 16:52
198

Hétfőn mi is megírtuk, hogy egy észak-koreai katonának Panmunjomnál sikerült Dél-Koreába disszidálnia, szökés közben viszont megsebesült, amikor az észak-koreai hadsereg rálőtt.

Na, a BBC szerint a kórházi kezelése közben extrém mennyiségű parazitát találtak a beleiben az orvosok. “Sose láttam még ilyet a húszéves pályafutásom során” - mondta az egyik orvosa. A legnagyobb féreg, amelyet eltávolítottak belőle, közel 27 centiméter hosszú volt.

A BBC szerint az eset kis bepillantást enged az egyébként nagyon zárkózott Észak-Korea mindennapi életébe. Az ország ugyanis komoly egészségügyi problémákkal küszködik, nincs modern egészségügyi rendszere, az orvosok alulképzettek, és primitív eszközökkel dolgoznak.

Parazitákat már korábban is találtak több észak-koreai dezertőr testében is. Ezek a férgek jellemzően fertőzött ételen keresztül kerülnek az ember testébe, és életveszélyesek lehetnek. A katona étele valószínűleg azért volt fertőzött, mert Észak-Korea még mindig emberi ürüléket használ trágyaként, az így termesztett zöldségeket pedig sokszor nem sütik meg evés előtt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt