Papírlap hosszúságú férget találtak az észak-koreai dezertőrben

külföld
2017 november 17., 16:52
comments 196

Hétfőn mi is megírtuk, hogy egy észak-koreai katonának Panmunjomnál sikerült Dél-Koreába disszidálnia, szökés közben viszont megsebesült, amikor az észak-koreai hadsereg rálőtt.

Na, a BBC szerint a kórházi kezelése közben extrém mennyiségű parazitát találtak a beleiben az orvosok. “Sose láttam még ilyet a húszéves pályafutásom során” - mondta az egyik orvosa. A legnagyobb féreg, amelyet eltávolítottak belőle, közel 27 centiméter hosszú volt.

A BBC szerint az eset kis bepillantást enged az egyébként nagyon zárkózott Észak-Korea mindennapi életébe. Az ország ugyanis komoly egészségügyi problémákkal küszködik, nincs modern egészségügyi rendszere, az orvosok alulképzettek, és primitív eszközökkel dolgoznak.

Parazitákat már korábban is találtak több észak-koreai dezertőr testében is. Ezek a férgek jellemzően fertőzött ételen keresztül kerülnek az ember testébe, és életveszélyesek lehetnek. A katona étele valószínűleg azért volt fertőzött, mert Észak-Korea még mindig emberi ürüléket használ trágyaként, az így termesztett zöldségeket pedig sokszor nem sütik meg evés előtt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt