Egy ausztrál katolikus iskolában le kellett takarni minden idők legkínosabb szerzetesszobrát

A dél-ausztráliai Adelaide katolikus iskolájának kordonnal kellett eltakarni a Porres Szent Márton szobrát, mert azon félreérthető volt, hogy a szerzetes pontosan mit ad a derékmagasságnál térdelő kisfiú kezébe.  

A szobor, amit a múlt héten avattak fel a Blackfriars Általános Iskolában, eredetileg azt ábrázolta volna, ahogy Porres Szent Márton a köpenye alól előhúz és odaad egy vekni kenyeret egy kisfiúnak. 

Miután az iskola vezetésének feltűnt, hogy a diákok a vártnál is gyakrabban és vidámabban fényképezkedtek a szoborral, és a közösségi médiában is egyre nagyobb lett a felháborodás a szobor alakja miatt, az alkotást letakarták. Később egy kordont is emeltek köré. 

Simon Cobiac, az iskola vezetője a Facebookon bocsánatot kért azért, ha a szobor olyasmit sugalmazott volna, amit nem akartak. Közölte, hogy azt Vietnamban tervezték, és a kétdimenziós terveken még semmi gyanúst nem volt. Amikor aztán a háromdimenziós alkotás megérkezett, érezték, hogy félreérthető lehet. Már meg is bíztak egy helyi szobrászt, hogy alakítsa át  Porres Szent Mártont. (The Advertiser)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.