Egy ausztrál katolikus iskolában le kellett takarni minden idők legkínosabb szerzetesszobrát

vallás
2017 november 22., 06:16

A dél-ausztráliai Adelaide katolikus iskolájának kordonnal kellett eltakarni a Porres Szent Márton szobrát, mert azon félreérthető volt, hogy a szerzetes pontosan mit ad a derékmagasságnál térdelő kisfiú kezébe.  

link Forrás

A szobor, amit a múlt héten avattak fel a Blackfriars Általános Iskolában, eredetileg azt ábrázolta volna, ahogy Porres Szent Márton a köpenye alól előhúz és odaad egy vekni kenyeret egy kisfiúnak. 

Miután az iskola vezetésének feltűnt, hogy a diákok a vártnál is gyakrabban és vidámabban fényképezkedtek a szoborral, és a közösségi médiában is egyre nagyobb lett a felháborodás a szobor alakja miatt, az alkotást letakarták. Később egy kordont is emeltek köré. 

Simon Cobiac, az iskola vezetője a Facebookon bocsánatot kért azért, ha a szobor olyasmit sugalmazott volna, amit nem akartak. Közölte, hogy azt Vietnamban tervezték, és a kétdimenziós terveken még semmi gyanúst nem volt. Amikor aztán a háromdimenziós alkotás megérkezett, érezték, hogy félreérthető lehet. Már meg is bíztak egy helyi szobrászt, hogy alakítsa át  Porres Szent Mártont. (The Advertiser)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.