Elhunyt F. Nagy Angéla

Tbg
GYÁSZ
2017 november 22., 17:26
comments 48

Elhunyt szerdán, 90. életévében F. Nagy Angéla Aranytollas újságíró, gasztronómus szakíró, a Magyar Konyha egykori főszerkesztője, aki teljes generációkat tanított meg a polgári konyha alapvető fogásaira, tudatta a család az MTI-vel.

Kultúrtörténeti fűszerezéssel tálalt írásait elsőként a Magyar Nemzet közölte, majd rövid kitérővel az Újítók Lapjánál helyezkedett el, később második, orvos férje révén a Medicina Kiadóhoz került. 

A hetvenes évek végétől 16 éven át volt főszerkesztője a Magyar Konyhának és saját rovata is volt a Nők Lapjában. Több milliós példányszámban eladott 25 szakácskönyvéből generációk tanultak meg főzni, különösen a Család szakácskönyve az, amelyet mindenki ismer.

A szegénységet és a gazdaságot is stílusosan kell megélni - vallotta meg ars poeticáját F. Nagy Angéla az Isten fizesse meg! című kötetben korábban megjelent interjúban.

A Magyar Konyha egykori főszerkesztőjének, Örkény István volt feleségének a gazdagságot sosem a pénz jelentette, hanem a család, az ízlés, a műveltség, a barátok, a gyökerek, a kitartás és a kultúra, olvasható a család közleményében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.