Érdemkereszttel kitüntetett jordán üzletember építkezik szabálytalanul a Budai Tájvédelmi Körzet szomszédságában

Építésrendészeti eljárást kezdeményezett a II. kerületi polgármesteri hivatal a kormányhivatalnál a Budai Tájvédelmi Körzet szomszédjában épülő luxusvilla miatt - írja az Átlátszó. 

Az építkezés a II. kerületi, Verecke úton folyik egy  1142 négyzetméteres telken. Ott volt már egy épület, de azt bővítik jelentősen. Mindez a tájvédelmi körzet pufferzónájában minimum bejelentésköteles lenne, de az elmaradt. 

Az Átlátszó megkereste az önkormányzatot, ahol azt a választ kapták, hogy az épített környezetért felelős igazgatóságuk munkatársai november elején helyszíni szemlét tartottak az építkezésen és „észlelték, hogy az ingatlanon bejelentés nélküli építési munkák folynak”. Ezért nyomban építésrendészeti eljárást kezdeményeztek a Budapesti Kormányhivatalnál.

A telek tulajdonosa a jordán Hamdan Sameer Mahmoud, a budapesti szállodaüzemltető-ingatlanos Mellow Mood cégcsoport társtulajdonosa. Ők működtetik a Ferenciek terén lévő  Buddha-bar Hotelt, aminek a megnyitóján ott volt Orbán Viktor is, és meleg szavakkal szólt a Mellow Mood két tulajdonosáról, Hamdan Sameer Mahmoudról és cégtársáról, Awad Zuhair Fathiről. 

A két üzletembert 2012-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel is kitüntették. Érdekeltek a Párisi Udvar beruházásban is. 

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.