Érdemkereszttel kitüntetett jordán üzletember építkezik szabálytalanul a Budai Tájvédelmi Körzet szomszédságában

gazdaság
2017 november 22., 13:51
comments 59

Építésrendészeti eljárást kezdeményezett a II. kerületi polgármesteri hivatal a kormányhivatalnál a Budai Tájvédelmi Körzet szomszédjában épülő luxusvilla miatt - írja az Átlátszó. 

Az építkezés a II. kerületi, Verecke úton folyik egy  1142 négyzetméteres telken. Ott volt már egy épület, de azt bővítik jelentősen. Mindez a tájvédelmi körzet pufferzónájában minimum bejelentésköteles lenne, de az elmaradt. 

Az Átlátszó megkereste az önkormányzatot, ahol azt a választ kapták, hogy az épített környezetért felelős igazgatóságuk munkatársai november elején helyszíni szemlét tartottak az építkezésen és „észlelték, hogy az ingatlanon bejelentés nélküli építési munkák folynak”. Ezért nyomban építésrendészeti eljárást kezdeményeztek a Budapesti Kormányhivatalnál.

A telek tulajdonosa a jordán Hamdan Sameer Mahmoud, a budapesti szállodaüzemltető-ingatlanos Mellow Mood cégcsoport társtulajdonosa. Ők működtetik a Ferenciek terén lévő  Buddha-bar Hotelt, aminek a megnyitóján ott volt Orbán Viktor is, és meleg szavakkal szólt a Mellow Mood két tulajdonosáról, Hamdan Sameer Mahmoudról és cégtársáról, Awad Zuhair Fathiről. 

link Forrás

A két üzletembert 2012-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel is kitüntették. Érdekeltek a Párisi Udvar beruházásban is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.