Horváth Imre parlamenti képviselő kilépett az MSZP-ből

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kilépett pártjából Horváth Imre képviselő, de az MSZP parlamenti frakcióját nem hagyja ott, amely vele együtt már csak 8 fős, miután Demeter Márta átigazolt az LMP-hez.

Horváth neve akkor lett ismertebb, amikor 2014-ben Újpesten képviselőséget szerzett az elhunyt Kiss Péter helyén, sem a Jobbik, sem a Fidesz nem tudta legyőzni.

Mostani távozásának köze lehet ahhoz, hogy – mint azt az ATV írja – „az MSZP nem indítja újra Újpesten, a körzetet valószínűleg átadják a DK-s Varju Lászlónak.”

Horváthot már 2014-ben sem támogatta az baloldali ellenzék (DK, Együtt), miután a Magyar Nemzet megírta róla, hogy határőrparancsokként a nyolcvanas években 5 hónapot töltött a Szovjetunióban. Ezekről a programokról tudott volt, hogy a titkosszolgálat, a KGB szervezte. Horváth azzal védekezett, hogy soha nem írt jelentést senkiről.

Tóbiás József pártigazgató megerősítette a kilépést tényét, de okáról nem adott felvilágosítást. (ATV)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.