Két hét után mert visszatérni Bejrútba az életét féltő libanoni miniszterelnök

külföld
2017 november 22., 05:15
comments 41

Saar Haríri kedden éjjel először tért vissza Bejrútba, miután november elején egy szaúdi tévében bejelentette, hogy lemond, mert félti az életét. Az Iránnal szövetséges Hezbollahot vádolta azzal, hogy destabilizálja az országát.

photo_camera Saad Haríri Fotó: FADEL ITANI/AFP

Ugyanakkor tagadta azokat a feltételezéseket, miszerint a szaúdiak az Iránnal zajló hatalmi harcok miatt kényszerítették volna távozásra. Bár a libanoni köztársasági elnök, Michel Aoun nem fogadta el a lemondását, a történtek így is politikai válságot okoztak az országban.

A libanoni miniszterelnök csak két héttel később, vasárnap hagyta el Szaúd-Arábiát, de első útja nem haza, hanem Párizsa vezetett, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel találkozott.

Amikor hétfőn éjjel megérkezett a bejrúti reptérre, az újságírók kérdésére csak annyit üzen az országának: „köszönöm”. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.