Kiugrott az ablakon egy menekülő díler a IX. kerületben

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 27 éves S. Gergő és négy társa ellen. 

S. Gergő irányításával Budapesten több hónapja terjesztettek Szerbiából csempészett marihuánát. A kábítószert hetente több alkalommal, 7-10 kilós kiszerelésben szállították szerbiai futárok csempészésre átalakított gépjárművekben Magyarországra.

 A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai és a TEK műveleti egysége hétfő délelőtt egy IX. kerületi lakóház mélygarázsában az áru átadásakor érték tetten P. Csaba 44 éves szerb-magyar kettős állampolgárt és V. Zsolt 42 éves budapesti lakost. 

Ezzel párhuzamosan a drog deponálására szolgáló lakásban elfogták a bűnözői csoport vezetőjét, S. Gergőt és bűntársát,  a 63 éves T. Sándort. 

A rendőri intézkedés elől menekülve a bűnszervezet ötödik tagja, a 40 éves K. Károly kiugrott a lakás ablakán, de a lakóház udvarán a TEK-esek őt is elfogták. Az eséstől könnyebb sérüléseket szenvedett, amit a helyszínen elláttak. 

Károly az esés után.Fotó: police.hu

A mélygarázsban elfogott férfiaktól a rendőrök egy dobozban nyolc kilogramm növényi törmeléket foglaltak le, amely az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint marihuána.

A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a férfiak lakásaiban további kettő kiló marihuánát, digitális mérlegeket, fóliázógépeket, illetve egy engedély nélkül tartott gáz-riasztó fegyvert találtak és foglaltak le. A rendőrök lefoglalták továbbá a P. Csaba, illetve S. Gergő tulajdonában lévő két nagy értékű luxusautót is.

A nyomozás adatai szerint a bűnözői csoport tagjai a kábítószerrel történő üzletelést szervezetten, egymás tevékenységéről tudva és egymást segítve, összehangolva végezték. Külön személy felelt a drog szállításáért, a kábítószer tárolásáért, és egy további személy foglalkozott a vevők kiszolgálásával.

A rendőrök a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.