Megadóztatják az ételosztást Debrecenben

Tbg
POLITIKA
2017 november 22., 20:42
comments 256

Egy friss előterjesztést szerint 35 forintot kell majd fizetnie a jövőben annak a szervezetnek négyzetméterenként naponta, amely a rászorulóknak étel oszt.

Ez persze nem így van megfogalmazva, mindössze a közterület-használati díjakat emelik a városban 3%-kal, de az előterjesztés szerint mostantól a karitatív tevékenységeket is adóztatják. (Egy színpad felállítása pl. 1910 forint).

A helyi MSZP-sek el is nevezték töltöttkáposzta-adónak az új adót, mert számításaik szerint kb. egy töltöttkáposzta árát jelenti egy napi karitatív tevékenység adója, így mostantól egy adag étel nem a rászorulóknak, hanem az önkormányzatnak megy majd. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.