Újságírók nélkül, percekre pillanthat bele a visszaküldött konzultációs kérdőívekbe Hadházy Ákos képviselő

Az LMP-s Hadházy Ákos hetek óta próbálja elérni, hogy képviselőként beletekinthessen a kormány szerint egymillió fölötti számban kitöltött és visszaküldött konzultációs kérdőívekbe.

Hadházy szerint azért lenne fontos látni a kitöltött íveket, mert a kormány rengeteg hivatkozik azok válaszaira, ám a kormánytól független ember még sosem látott egyetlen visszaküldött kérdőívet sem.

Az íveket három cég, a Magyar Posta, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft. kezeli. Hadházy azonban hiába kérte őket, a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda nem adott engedélyt a bekekintéshez.

Hadházy végül a Parlamentben is felkérdezte a kormányt, másnap pedig megtört a jég, igaz, csak hajszálrepedés keletkezett a hallgatás falán: Hadházy ezen a héten csütörtökön három helyszínen 3x45 percet tölthet el az ívek betekintésével, úgy hogy a három helyszín a város három különböző pontján található. (24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.