Újságírók nélkül, percekre pillanthat bele a visszaküldött konzultációs kérdőívekbe Hadházy Ákos képviselő

Tbg
2017 november 22., szerda 16:12
179

Az LMP-s Hadházy Ákos hetek óta próbálja elérni, hogy képviselőként beletekinthessen a kormány szerint egymillió fölötti számban kitöltött és visszaküldött konzultációs kérdőívekbe.

Hadházy szerint azért lenne fontos látni a kitöltött íveket, mert a kormány rengeteg hivatkozik azok válaszaira, ám a kormánytól független ember még sosem látott egyetlen visszaküldött kérdőívet sem.

Az íveket három cég, a Magyar Posta, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft. kezeli. Hadházy azonban hiába kérte őket, a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda nem adott engedélyt a bekekintéshez.

Hadházy végül a Parlamentben is felkérdezte a kormányt, másnap pedig megtört a jég, igaz, csak hajszálrepedés keletkezett a hallgatás falán: Hadházy ezen a héten csütörtökön három helyszínen 3x45 percet tölthet el az ívek betekintésével, úgy hogy a három helyszín a város három különböző pontján található. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt