Újságírók nélkül, percekre pillanthat bele a visszaküldött konzultációs kérdőívekbe Hadházy Ákos képviselő

Tbg
POLITIKA
2017 november 22., 16:12
comments 179

Az LMP-s Hadházy Ákos hetek óta próbálja elérni, hogy képviselőként beletekinthessen a kormány szerint egymillió fölötti számban kitöltött és visszaküldött konzultációs kérdőívekbe.

Hadházy szerint azért lenne fontos látni a kitöltött íveket, mert a kormány rengeteg hivatkozik azok válaszaira, ám a kormánytól független ember még sosem látott egyetlen visszaküldött kérdőívet sem.

Az íveket három cég, a Magyar Posta, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft. kezeli. Hadházy azonban hiába kérte őket, a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda nem adott engedélyt a bekekintéshez.

Hadházy végül a Parlamentben is felkérdezte a kormányt, másnap pedig megtört a jég, igaz, csak hajszálrepedés keletkezett a hallgatás falán: Hadházy ezen a héten csütörtökön három helyszínen 3x45 percet tölthet el az ívek betekintésével, úgy hogy a három helyszín a város három különböző pontján található. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.