Elkészült az évek óta várt, kultikus magyar képregény, a Nyugat + Zombik

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Kész!” – ezzel a szöveggel jelentette be csütörtökön Csepella Olivért, hogy elkészült a Nyugat+Zombik képregény, aminek elkészültét a rajongótábor finanszírozta.

Csepella 2014-ben kezdett a munkának, és a befejezéshez 3 millió forintot szeretett volna összegyűjteni, de akkora sikere volt a pilotnak, hogy végül 7,5 millió gyűlt össze.

A képregényből néhány képkockát már lehetett látni a projekt Facebook-oldalán.Fotó: Csepella/Nyugat+Zombik

Aztán a projekt egy kissé megdermedt, ősszel egyre többen érdeklődtek, mi lett a képregénnyel, mi lett a pénzzel, sőt a 24.hu már arról írt, sosem fog elkészülni a nagy mű. Az eredeti határidő ugyanis 2015 decembere volt a projektnek.

Ennél jobb marketingelés egyébként nem is előzhette meg a legendás Nyugat folyóirat és a zombiapokalipszis házasításából készült képregény beharangozását, a mű ugyanis a nyomdába tart:

„KÉSZ VAN EZ A HÜLYE KÉPREGÉNY! Már a nyomdában vár, holnap ott leszek egész nap. Aztán szépen megírok minden részletet és válaszolok minden kérdésre. Nem rögtön utána, mert rögtön utána lefürdök és alszom 12 órát. Na de rögtön utána!”

– írta Csepella a Facebookon.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.