Kezdődnek az ünnepek Felcsúton is: 4,4 milliárdért bővíti a váci szennyvíztelepet Mészáros Lőrinc

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Fotó: Botos / 444

A Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalt Kft.-vel közös konzorciumban nettó 4,4 milliárd forintért végezheti el  a váci szennyvíztelep bővítését - derült ki a csütörtöki uniós közbeszerzési értesítőből. 

A 24.hu vette észre, hogy ez a projekt annak a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. által kiírt 420 milliárdos szennyvíz- és csatornaberuházási gigabeszerzésnek a része, amelynek kivitelezése során súlyos szabálytalanságokat regisztráltak az Európai Bizottság lopásügyi szakértői. 

Az uniós ellenőrök a lehető legrosszabb osztályzatot adták a gyakorlatilag működésképtelennek minősített ellenőrzési rendszerre. 

 Az uniós ellenőrök, auditorok arra jutottak, hogy az irányítási és ellenőrzési rendszer „lényegében nem működik”, ezért a létező legrosszabb, négyes osztályzatot adták rá. 

A 24.hu szerint akár 40 milliárd forintos büntetés is kinézhet a szabálytalan közbeszerzés miatt, aminek ügyében jelenleg is Budapesten vizsgálódnak az ellenőrök, de a jelek szerint ez nem igazán zavarja Mészáros Lőrincék cégbirodalmát és a kiíró Nemzeti Fejlesztési Programirodát. (24.hu)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.