Kezdődnek az ünnepek Felcsúton is: 4,4 milliárdért bővíti a váci szennyvíztelepet Mészáros Lőrinc

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Fotó: Botos / 444

A Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalt Kft.-vel közös konzorciumban nettó 4,4 milliárd forintért végezheti el  a váci szennyvíztelep bővítését - derült ki a csütörtöki uniós közbeszerzési értesítőből. 

A 24.hu vette észre, hogy ez a projekt annak a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. által kiírt 420 milliárdos szennyvíz- és csatornaberuházási gigabeszerzésnek a része, amelynek kivitelezése során súlyos szabálytalanságokat regisztráltak az Európai Bizottság lopásügyi szakértői. 

Az uniós ellenőrök a lehető legrosszabb osztályzatot adták a gyakorlatilag működésképtelennek minősített ellenőrzési rendszerre. 

 Az uniós ellenőrök, auditorok arra jutottak, hogy az irányítási és ellenőrzési rendszer „lényegében nem működik”, ezért a létező legrosszabb, négyes osztályzatot adták rá. 

A 24.hu szerint akár 40 milliárd forintos büntetés is kinézhet a szabálytalan közbeszerzés miatt, aminek ügyében jelenleg is Budapesten vizsgálódnak az ellenőrök, de a jelek szerint ez nem igazán zavarja Mészáros Lőrincék cégbirodalmát és a kiíró Nemzeti Fejlesztési Programirodát. (24.hu)