Kezdődnek az ünnepek Felcsúton is: 4,4 milliárdért bővíti a váci szennyvíztelepet Mészáros Lőrinc

PÉNZ
2017 november 23., 13:52
comments 83

photo_camera Fotó: Botos / 444

A Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalt Kft.-vel közös konzorciumban nettó 4,4 milliárd forintért végezheti el a váci szennyvíztelep bővítését - derült ki a csütörtöki uniós közbeszerzési értesítőből.

A 24.hu vette észre, hogy ez a projekt annak a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. által kiírt 420 milliárdos szennyvíz- és csatornaberuházási gigabeszerzésnek a része, amelynek kivitelezése során súlyos szabálytalanságokat regisztráltak az Európai Bizottság lopásügyi szakértői.

Az uniós ellenőrök a lehető legrosszabb osztályzatot adták a gyakorlatilag működésképtelennek minősített ellenőrzési rendszerre.

Az uniós ellenőrök, auditorok arra jutottak, hogy az irányítási és ellenőrzési rendszer „lényegében nem működik”, ezért a létező legrosszabb, négyes osztályzatot adták rá.

A 24.hu szerint akár 40 milliárd forintos büntetés is kinézhet a szabálytalan közbeszerzés miatt, aminek ügyében jelenleg is Budapesten vizsgálódnak az ellenőrök, de a jelek szerint ez nem igazán zavarja Mészáros Lőrincék cégbirodalmát és a kiíró Nemzeti Fejlesztési Programirodát. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.