Nyirkos, ködös, hűvös, szeles, borús idő lesz a hétvégén

Fotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

Esni nagyjából mindenhol fog, a hegyekben akár hó is hullhat az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint. Borult lesz az ég az ország legtöbb részén és szélfúvásokra is fel kell készülni.

Pénteken borongós és kifejezetten párás lesz az idő, ködös szitálás is előfordulhat, Kelet-Magyarországon egészen rövid időszakokra lehet majd csak látni a napot, délnyugaton lesz csak érdemben jobb a helyzet. Mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak majd a legalacsonyabb hőmérsékletek, a naposabb országrészekben napközben 11-14 fok is lehet, de máshol jellemzőbbek lesznek az 5 és 10 fok közti hőmérsékletek. 

 Szombaton kevésbé borongós, viszont annál nyirkosabb lesz az idő: főleg a délutáni órák lesznek csapadékosak és sűrűsödnek majd a viharos széllökések. Nappali hőmérsékletek 7 és 15, az éjszakai minimumok 2 és 7 között mozognak majd. 

 Vasárnap délelőtt is szutyok várható még, de délutánra egyre több helyen pislákol majd fel a nap. Eső ekkor már főleg csak a Tiszántúlon lesz várható, viszont a magasabb tájakon már hóesés is lehet. Szél, az viszont tuti mindenhol lesz és ismét hűlni kezd a levegő: napközben már csak 4 és 8 között lesznek a maximumok, és lassan be lehet rendezkedni az éjszakai mínuszokra. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.