A Diósgyőr kéri az MLSZ-től, hogy Kassai Viktor ne vezethesse a csapat meccseit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Diósgyőri VTK labdarúgóklubja azt kérte az MLSZ-től, hogy Kassai Viktor semmilyen formában ne működhessen közre a mérkőzésein – írja az MTI. A klub honlapja szerint a vezetés azért döntött így, mert a játékvezető beperelte Lipták Zoltán csapatkapitányt.

Kassai Viktor az Olaszország-Svédország Eb-meccs játékvezetőjeként 2016. június 17-én.Fotó: Vincenzo Pinto / AFP

Az ügy előzménye, hogy idén április 29-én a Vasas elleni bajnoki meccsen Kassai kiállította a válogatott focistát, akit akkor 5 mérkőzésre eltiltottak a játéktól. Lipták akkor neki akart esni Kassainak, úgy kellett lefogni. (Ennek ellenére a Diósgyőr legyőzte a Vasast, a győztes gólt 10 emberrel szerezték meg.)

A fegyelmi eljárásban felvetődött, hogy a bíró rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, most a Puskás Akadémiánál focizó játékosára – írja a Diósgyőr. Lipták ugyanis a fegyelmi eljáráson azt mondta, hogy Kassai rasszista megjegyzést tett, Kassai pedig emiatt perel, visszautasítva a vádat.

„A DVTK bízik abban, hogy a peres eljárásban bebizonyosodik Lipták Zoltán ártatlansága, és a két fél békülése jeléül kezet nyújt egymásnak, mert ez szolgálná a magyar labdarúgás érdekét” – olvasható az állásfoglalásban, ami szerint a per alatt Kassai bármilyen szerepvállalása sértené a versenysemlegesség elvét.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.