A Diósgyőr kéri az MLSZ-től, hogy Kassai Viktor ne vezethesse a csapat meccseit

A Diósgyőri VTK labdarúgóklubja azt kérte az MLSZ-től, hogy Kassai Viktor semmilyen formában ne működhessen közre a mérkőzésein – írja az MTI. A klub honlapja szerint a vezetés azért döntött így, mert a játékvezető beperelte Lipták Zoltán csapatkapitányt.

Kassai Viktor az Olaszország-Svédország Eb-meccs játékvezetőjeként 2016. június 17-én.Fotó: Vincenzo Pinto / AFP

Az ügy előzménye, hogy idén április 29-én a Vasas elleni bajnoki meccsen Kassai kiállította a válogatott focistát, akit akkor 5 mérkőzésre eltiltottak a játéktól. Lipták akkor neki akart esni Kassainak, úgy kellett lefogni. (Ennek ellenére a Diósgyőr legyőzte a Vasast, a győztes gólt 10 emberrel szerezték meg.)

A fegyelmi eljárásban felvetődött, hogy a bíró rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, most a Puskás Akadémiánál focizó játékosára – írja a Diósgyőr. Lipták ugyanis a fegyelmi eljáráson azt mondta, hogy Kassai rasszista megjegyzést tett, Kassai pedig emiatt perel, visszautasítva a vádat.

„A DVTK bízik abban, hogy a peres eljárásban bebizonyosodik Lipták Zoltán ártatlansága, és a két fél békülése jeléül kezet nyújt egymásnak, mert ez szolgálná a magyar labdarúgás érdekét” – olvasható az állásfoglalásban, ami szerint a per alatt Kassai bármilyen szerepvállalása sértené a versenysemlegesség elvét.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.