A Diósgyőr kéri az MLSZ-től, hogy Kassai Viktor ne vezethesse a csapat meccseit

futball
2017 november 24., 10:55

A Diósgyőri VTK labdarúgóklubja azt kérte az MLSZ-től, hogy Kassai Viktor semmilyen formában ne működhessen közre a mérkőzésein – írja az MTI. A klub honlapja szerint a vezetés azért döntött így, mert a játékvezető beperelte Lipták Zoltán csapatkapitányt.

Kassai Viktor az Olaszország-Svédország Eb-meccs játékvezetőjeként 2016. június 17-én.
photo_camera Kassai Viktor az Olaszország-Svédország Eb-meccs játékvezetőjeként 2016. június 17-én. Fotó: Vincenzo Pinto / AFP

Az ügy előzménye, hogy idén április 29-én a Vasas elleni bajnoki meccsen Kassai kiállította a válogatott focistát, akit akkor 5 mérkőzésre eltiltottak a játéktól. Lipták akkor neki akart esni Kassainak, úgy kellett lefogni. (Ennek ellenére a Diósgyőr legyőzte a Vasast, a győztes gólt 10 emberrel szerezték meg.)

link Forrás

A fegyelmi eljárásban felvetődött, hogy a bíró rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, most a Puskás Akadémiánál focizó játékosára – írja a Diósgyőr. Lipták ugyanis a fegyelmi eljáráson azt mondta, hogy Kassai rasszista megjegyzést tett, Kassai pedig emiatt perel, visszautasítva a vádat.

„A DVTK bízik abban, hogy a peres eljárásban bebizonyosodik Lipták Zoltán ártatlansága, és a két fél békülése jeléül kezet nyújt egymásnak, mert ez szolgálná a magyar labdarúgás érdekét” – olvasható az állásfoglalásban, ami szerint a per alatt Kassai bármilyen szerepvállalása sértené a versenysemlegesség elvét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.