A lengyel parlament megszavazta a vasárnapi zárva tartást

külföld
2017 november 24., 14:42

A lengyel Szejm pénteken megszavazta a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényjavaslatot. Eszerint 2018. március elsejétől havi két vasárnap nyithatnak ki a lengyel boltok, 2019-től havonta egyszer, hogy 2020-ra totálissá váljon a vasárnapi kereskedelmi tilalom.

A vasárnapi boltzár az Orbán-kormány egyik legnépszerűtlenebb húzása volt, ami 2015. március 15-től 2016 áprilisáig volt érvényben, amikor az MSZP népszavazási kezdeményezésétől megijedő kormány váratlanul visszavonta azt.

(via Beata Mazurek fb)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.