A lengyel parlament megszavazta a vasárnapi zárva tartást

külföld
2017 november 24., 14:42
comments 135

A lengyel Szejm pénteken megszavazta a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényjavaslatot. Eszerint 2018. március elsejétől havi két vasárnap nyithatnak ki a lengyel boltok, 2019-től havonta egyszer, hogy 2020-ra totálissá váljon a vasárnapi kereskedelmi tilalom.

A vasárnapi boltzár az Orbán-kormány egyik legnépszerűtlenebb húzása volt, ami 2015. március 15-től 2016 áprilisáig volt érvényben, amikor az MSZP népszavazási kezdeményezésétől megijedő kormány váratlanul visszavonta azt.

(via Beata Mazurek fb)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt