Az utolsó reményüket is elvesztették a tengerészek rokonai, amikor az argentin hadsereg elismerte, hogy robbanás volt az eltűnt tengeralattjárónál

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az argetin haditengerészet még csütörtökön elismerte, hogy a zaj, amit a 44 fős legénységgel eltűnt tengeralattjáró utolsó ismer pozíciójánál lehetett hallani,  három órával a tengeralattjáró utolsó bejelentkezése után, valóban robbanás volt. A bejelentéssel a tengerészek rokonainak az utolsó reménye is elveszett, hogy a legénységet még élve kimentik. 

A San Juan nevű, német gyártmányú tengeralattjáró november 13-án indult el az ország egyik legdélibb pontjáról, Ushuaiából saját támaszpontja, Mar del Plata felé. Utoljára két nappal később a San Jorge öböl térségéből, az argentin partoktól 432 kilométerre jelentkezett be, onnantól kezdve azonban semmit nem lehet tudni róla.

A haditengerészet szóvivője korábban valószínűtlennek nevezte, hogy a tengeralattjáró felrobbant volna, mert egy akkora detonáció nem maradhatott volna észrevétlen. 

A hozzátartózók szerint a hadsereg hazudott nekik, amikor nem mondta el, hogy a rokonaik meghaltak. Az egyik operátor családtagja szerint csak annyit közöltek, hogy háromezer méter mélyen vannak. (AFP/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.