Az utolsó reményüket is elvesztették a tengerészek rokonai, amikor az argentin hadsereg elismerte, hogy robbanás volt az eltűnt tengeralattjárónál

külföld
2017 november 24., 07:21
comments 189

Az argetin haditengerészet még csütörtökön elismerte, hogy a zaj, amit a 44 fős legénységgel eltűnt tengeralattjáró utolsó ismer pozíciójánál lehetett hallani, három órával a tengeralattjáró utolsó bejelentkezése után, valóban robbanás volt. A bejelentéssel a tengerészek rokonainak az utolsó reménye is elveszett, hogy a legénységet még élve kimentik.

A San Juan nevű, német gyártmányú tengeralattjáró november 13-án indult el az ország egyik legdélibb pontjáról, Ushuaiából saját támaszpontja, Mar del Plata felé. Utoljára két nappal később a San Jorge öböl térségéből, az argentin partoktól 432 kilométerre jelentkezett be, onnantól kezdve azonban semmit nem lehet tudni róla.

A haditengerészet szóvivője korábban valószínűtlennek nevezte, hogy a tengeralattjáró felrobbant volna, mert egy akkora detonáció nem maradhatott volna észrevétlen.

A hozzátartózók szerint a hadsereg hazudott nekik, amikor nem mondta el, hogy a rokonaik meghaltak. Az egyik operátor családtagja szerint csak annyit közöltek, hogy háromezer méter mélyen vannak. (AFP/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.