Egy pekingi óvodában beinjekciózták és fehér tablettákkal etették a 3 éves gyerekeket

Hatalmas botrány van Pekingben, miután legalább 10 óvodás szülői is azzal vádolják Kína egyik leghíresebb oktatási cégének, a New York-i tőzsdén szeptemberben bejegyzett RYB Education láncot, hogy az egyik óvodájukban bedrogozták a gyerekeiket.

Különleges rendőrök védik az RYB óvodáját csütörtökön, miután feldühödött szülők és tüntetők gyűltek a súlyos bűncselekményekkel vádolt intézmény előtt.Fotó: Stringer / Imaginechina

A felháborodott szülők szerda este tettek feljelentést a rendőrségen azt állítva, hogy a kb. 3 éves gyerekeik testén tűszúrásnyomokat találtak, és hogy a gyerekeket ismeretlen eredetű sziruppal itattak vagy fehér tablettákat adtak be nekik alvás előtt. Azt feltételezik, ez járt a rosszul viselkedő gyerekeknek.

A helyi média szerint néhány szülőben felmerült, hogy a gyerekeiket szexuálisan is zaklathatták, mivel az engedetlen gyerekeket meztelenre vetkőztették vagy bezárták egy sötét szobába.


A rendőrség nyomozást indított, és bizonyítékokat gyűjtött be, orvosokat és igazságügyi szakértőket is bevontak, egyelőre nincs eredmény.

A cég azt mondja, „mélyen elnézést kér” a „súlyos nyugtalanságot” okozó ügyben. Három dolgozót már felfüggesztettek. Közölték, hogy ha bármilyen bűncselekmény történt, nem rázzák le magukról a felelősséget, ugyanakkor már feljelentést is tettek néhány hamis vád miatt.

Fotó: Stringer / Imaginechina

A botrány néhány héttel azután tört ki, hogy egy sanghaji gyerekgondozási központot azzal vádoltak meg, hogy kisgyerekeket vertek. Tavaly pedig Csilin tartományban az RYB négy óvodai dolgozóját zárták börtönbe a gyerekek bántalmazásáért. Abban az ügyben szintén injekciós tűkkel szurkáltak gyerekeket, a Xinhua állami hírügynökség szerint az egyik gyereken 50 tűszúrásnyomot találtak. (BBC)