Senkinek nem jött be annyira a Fekete Péntek, mint Jeff Bezosnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ebben az évezredben senki sem volt még olyan gazdag, mint Jeff Bezos most szombaton, amikor az összvagyona az Amazon részvényárfolyamának pénteki megugrása miatt meghaladta a 100 milliárd dollárt. Utoljára 1999-ben fordult elő, hogy a világ leggazdagabb embere - akkor a Microsoft-alapító Bill Gates - százmilliárdos lett volna.

A pénteki ugrás nem volt alaptalan, az Amazon ugyanis elképesztő módon egymaga produkálta a teljes Fekete Péntek-i amerikai online kereskedelmi forgalom durván felét.

Bezosnak mostanában nem is a pénzcsinálással, hanem a pénzajándékozással vannak gondjai, idén júniusban ugyanis twitben kérdezte meg a követőitől, hogy szerintük kinek-minek kéne pénzt adományoznia, hogy a világ jobb hely legyen.

(via Verge)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.