Elfogták a férfit, aki megsimogatta Botero szobrát, aztán kisétált vele a galériából

bűnügy
2017 november 26., 14:08
comments 44

Elfogtak Franciaországban két férfit, köztük egy ügyvédet, akiket azzal gyanúsítanak, hogy ellopták Fernando Botero világhírű kolumbiai művész 425 ezer euróra, vagyis 132 millió forintra becsült, La Maternidad (Anyaság) című bronzszobrát egy párizsi galériából. Ezt itt: 

Botero: Maternidade
photo_camera Botero: Maternidade

A szobrot november 4-én vitték el a szigorúan őrzött francia elnöki palota és a belügyminisztérium közelében fekvő Bartoux galériából, a dolgozók záráskor vették észre, hogy eltűnt. A biztonsági kamerák felvételei alapján 19 óra körül egy férfi megsimogatta, majd miután körülnézett, magához vette a nagyjából tízkilós szobrot és feltűnés nélkül távozott.

A nagyértékű szobrot Marcel Baldo párizsi ügyvéd egy rokonánál találták meg. A lopást egy másik férfi hajtotta végre, aki szerdai elfogásakor beismerő vallomást tett. A tolvajt további három műkincslopással gyanúsítják, egy párizsi galériából eltűnt prekolumbiánus szobor, egy kiállításról eltulajdonított Alberto Giacometti-bronzszobor és egy bolhapiacról eltűnt bronzszobor ellopásával. 

A feltételezett megbízó-orgazda, az ügyvéd otthonában megtalálták a prekolumbiánus alkotást és a bolhapiaci szobrot, a Giacomettit még keresik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.