A szlovák szövetség megbüntette a DAC-ot a magyar zászlót formáló szurkolók miatt

2017 november 27., hétfő 19:47
189

4500 euróra, azaz nagyjából 1,4 millió forintra büntette a Szlovák Labdarúgó Szövetség a dunaszerdahelyi DAC csapatát, amiért a szurkolói magyar trikolort formáltak a csapat Slovan Bratislava elleni meccsén - írja az Új Szó és a Parameter. Az indoklás szerint az ultrák sportszerűtlenül jártak el, amikor a magyar zászló színeit ötlötték magukra, mert a a szövetség szabályai tiltják a politikai és vallási megnyilvánulásokat.

A klubot külön büntetik azért, mert vezetői tudtak az akcióról, mégsem akadályozták meg. Miroslav Vlk, a fegyelmi bizottság elnöke azt is kéri a DAC-tól, hogy egyeztessenek a szurkolói vezetőkkel arról, hogy ilyesmi többet nem fordul elő. A szövetség figyelembe vette a megformált trikolor méretét is az ítélet során.

A DAC-ot elnöklő Világi Oszkár azt nyilakozta, méltánytalan a döntés és fellebbeznek.  

Simán lehet, hogy itt nem áll meg az ügy: Tibor Gašpar országos rendőrkapitány már a meccs után azt nyilatkozta, hogy az esetnek akár büntetőjogi következménye is lehet, mivel a szlovák jogszabályok tiltják más országok nemzeti szimbólumainak megjelenítését a meccseken.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt