Iniesta Messi góljáról: „A világon mindenki látta, csak pont azok nem, akiknek látniuk kellett volna”

futball
2017 november 27., 07:31
comments 73
Andrés Iniesta
photo_camera Andrés Iniesta Fotó: Jose Breton / NurPhoto

Andrés Iniesta, az FC Barcelona labdarúgója szerint „a világon mindenki látta, csak pont azok nem, akiknek látniuk kellett volna”,hogy csapattársa, Lionel Messi meg nem adott gólja szabályos volt a Valencia elleni vasárnapi rangadón.

„Kolosszális hiba volt. Mindenki tévedhet, de még én is láttam a középpályáról, hogy gól volt”

– mondta Jordi Alba, aki az 1-1-re végződött találkozón a 82. percben a Barcelona egyenlítő gólját szerezte, éppen Messi pontos átadásából. „Ilyen nem fordulhatna elő, velünk pedig már az előző idényben is megtörtént a Betis ellen” – mondta Jordi Alba.

link Forrás

Messi a 30. percben, 0-0-nál kapásból, 17 méterről lőtt kapura, Neto, a hazai kapus pedig ügyetlenül ért a labdához, ami a lábai között a gólvonalon túlra pattant, de Iglesias Villanueva játékvezető nem ítélt gólt.

„Sok olyan helyzet van, amit a VAR segítségével sem lehet egyértelműen eldönteni, de bízom benne, hogy az ehhez hasonlókban azért segítene” – utalt arra Sergio Busquets, a katalánok középpályása, hogy a spanyol bajnokságban a következő idénytől alkalmazzák majd a videóbíró-technológiát, amit a Bundesligában és a Serie A-ban már használnak. „Ez egy olyan fejlődési állomás, amire szükségünk van, és nemcsak a mostani gól miatt” – mondta. Szerinte a spanyol élvonalban a világ legjobbjai játszanak, a liga a világ legerősebb bajnoksága, így „megérdemli, hogy a legjobb technikát” alkalmazzák benne.

photo_camera Fotó: Jose Breton / NurPhoto

„Messi gólja egyértelmű volt” – reagált a barcelonai edző, Alejandro Valverde, aki visszafogott maradt, már csak azért is, mert csapatának a 9. fordulóban olyan gólt ítéltek meg a Málaga ellen, amely előtt a labda már elhagyta a játékteret.

A bajnokságot vezető Barcelona a 13. forduló után megőrizte a 4 pontos különbséget a 2. helyen álló Valenciával szemben, a 3. Atlético Madriddal és a 4. Real Madriddal szemben viszont 8 pontra csökkent az előnye. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.