Nincs mit szépíteni, egyszerűen ronda az ország karácsonyfája

Az RTL Híradónak a Kossuth térre felállított ország karácsonyfájáról szóló riportjából kiderül, hogy a fa, amit egy tököli nyugdíjas házaspár ajánlott fel, rossz állapotban van, és iszonyú ronda.

Fotó: RTL Híradó

A kb. 20 méter magas, 63 cm törzsátmérőjű, több tonnás ezüstfenyőt Tökölön vágták ki, és akkor még jól nézett ki a 40 éve a ház udvarán álló fa.

Tucatnyi szakember vágta ki, és speciális katonai járművel, rendőri és katonai felvezetéssel szállították. A pénteki felállításon még úgy nézett ki, megúszta a szállítást, de szombaton nappal már látszott, hogy a lombkorona alján a földre lógnak az ágai, a tűlevelek kihullottak, a zöldellő ágak helyén barna foltok maradtak – hangzott el az RTL Híradóban.

Hát igen, óriási ötlet volt a fát végighúzni az aszfalton.

Az ország karácsonyfája Budapesten, a Kossuth téren, háttérben az Országház 2017. november 24-én.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az adományozó házaspár és a tűzoltók nem nyilatkoztak, a Honvédelmi Minisztérium szerint nagyon vigyáztak a fára, és épségen szállították a térre.

Adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret a „tér ékköve”.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.