38 év után van esélyünk téli olimpiai éremre

sport
2017 november 28., 13:04
comments 103

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott a legvérmesebb reményekkel utazik majd a februári, phjongcshangi téli olimpiára Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke szerint.

A testvérpár idén januárban
photo_camera A testvérpár idén januárban Fotó: Alessandro Di Marco

"Történelmi tettet hajtott végre a csapat azzal, hogy megszerezte a maximális tíz kvótát. Felzárkóztunk a világelithez, köszönöm ezt az élményt a versenyzőknek" - mondta a keddi sajtótájékoztatón Kósa, hozzátéve, hogy a legjobb ötkarikás szereplésre készülnek.

Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára a rövidpályás gyorskorcsolya tisztaságát emelte ki. Ezzel arra utalt, hogy a férfi váltó úgy jutott ki az olimpiára, hogy a világkupa-sorozat utolsó, szöuli állomásán a nagy riválisok nem engedték a legjobb háromba a kazah csapatot, pedig ha így tettek volna, a vb-bronzérmes magyar stafétát távol tarthatták volna a játékoktól.

"Eddig hat magyar érem született a téli játékokon, legutóbb 1980-ban egy ezüst. Ennek 38 éve lesz Phjongcshangban, ami a leghosszabb éremmentes időszak" - mondta Vékássy, aki ugyanakkor nem akart terhet rakni a sportolókra, s kifejtette: a MOB számára tökéletesen megfelel az a célkitűzés, amit maguk a versenyzők támasztanak magukkal szemben.

Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezetője szerint a Liu fivérek a mostani vk-sorozatban lettek igazi világklasszisok, olyan mentalitással versenyeznek, hogy mindenkit meg akarnak verni. Ennek köszönhetően összesen hét érmet nyertek, s mind a négy állomáson volt dobogós helyezésük. Liu Shaolin Sándor ötször, öccse, Liu Shaoang kétszer állt dobogóra, előbbi két aranyat és három ezüstöt, míg utóbbi két bronzot gyűjtött. Liu Shaolin ráadásul vk-győztes lett 1000 méteren. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.