A Kreml parancsára helyén marad a csecsen diktátor, aki "kész meghalni" Putyinért

külföld
2017 november 28., 17:03
comments 146

A csecsen diktátor le akar mondani, és Putyint kéri, hogy jelölje ki az utódját - írtuk vasárnap. Már akkor kételkedtünk benne, hogy ezt komolyan lehet venni, hiába mondta Ramzan Kadirov, hogy itt az ideje, hogy félreálljon.

Ramzan Kadirov 2017. október 5-én.
photo_camera Fotó: Alekszej Nikolszkij/Sputnik

Tegnap aztán meg is érkezett a Kreml válasza. Dmitrij Peskov, az orosz elnök szóvivője egy sajtótájékoztatón egyértelmű üzenetet küldött: "Kadirov számtalanszor elmondta már, hogy Putyin elkötelezett híve, és azon a poszton dolgozik, ahová az elnök rendeli. Ramzan továbbra is csecsen elnök marad."

Kadirov korábban Putyin katonájának nevezte magát, és kinyilvánította, hogy kész meghalni is az orosz elnökért. Elemzők szerint a lemondás belengetése inkább arra szolgálhatott, hogy a Kreml nyilvánosan kinyilvánítsa: továbbra is igényt tart a gyilkosságok és emberrablások megrendelésével is vádolt helytartó szolgálataira. (Reuters, RFERL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.