Gond van itthon a szeméttel?

szemetelés
2017 november 28., 12:02

Hadházy Ákos szerint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft nem áll a helyzet magaslatán, tönkreteszi a szemétszállítás rendszerét az egész országban.

Az LMP társelnöke saját tapasztalataira és helyi lakosok beszámolóira hivatkozva Szekszárd és a környező települések szemétszállítási problémáiról, kimaradó körjáratokról, el nem szállított konténerekről és a szelektíven gyűjtött hulladék nem megfelelő kezeléséről beszélt.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Horváth István szekszárdi fideszes képviselő egy közösségi oldalon tett bejegyzésében maga számolt be arról, hogy a környékbeli polgármesterek elégedetlenek a szemétszállítással.

A szekszárdi szemétszállító cég ügyvezetője Bátaszék polgármesterének írt levelében azzal magyarázkodott, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nem fizeti ki a szolgáltatást, így már a kukásautók szervizelésére sincs pénz - tette hozzá.

"Úgy tűnik jóval hamarabb bekövetkezett az az állapot, amikor gyakorlatilag megindul a szemétszállítás összeomlása" - értékelt Hadházy Ákos, aki szerint a szekszárdi helyzet komoly intelem arra, hogy mi vár Magyarországra. "Gyakorlatilag el fogja lepni a szemét Magyarországot" - fogalmazott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.