Így spóroljon a céges autón!

hirdetés
2017 november 28., 12:01
comments 8
ad

Vállalkozása havonta rengeteget spórolhat a cégautó-költségeken, ha lemond az autók birtoklásáról, és költséghatékonyabb lízingkonstrukciót választ!

Az operatív lízing – más néven tartós bérlet – egy olyan speciális konstrukció, ami a futamidő végéig egy fix havi díjban egyesíti a legkedvezőbb finanszírozási forma előnyeit a gépjármű használata során keletkező, minden egyéb felmerülő költséggel együtt.

Finanszírozási és könyvelési oldalról vizsgálva a legfőbb előnyei közé tartozik, hogy a havi díj alapját a nettó beszerzési ár és a bruttó maradványérték közti különbség adja. A könyvelés pedig egyszerűbbé válik olyan módon, hogy a lízingbe-vevőnek nem kell felvennie az eszközt a mérlegébe, hisz a havi díjat költségként leírhatja. Sőt, még az Áfát is visszaigényelheti a céges használat arányában.

A pénzügyi előnyökön túl további haszna a konstrukciónak, hogy kényelmes, könnyen átlátható és minden egyéb költséget (adók, biztosítások, szerviz és gumi, valamint egyéb kényelmi szolgáltatások) is tartalmaz, ami a futamidő alatt felmerülhet. Vagyis a Budget Magyarország konstrukciójában a havi díjon felül nincsenek egyéb költségek, illetve a használati idő lejártával nem kell bajlódni az autó értékesítésével és adminisztrációjával.

photo_camera Fotó: CURTET, Patrick

Vegyük példaként a napjainkban egyik legnépszerűbb középkategóriás autót, a Renault MEGANE GrandCoupé-t, amely havi nettó 78,500 Ft induló-díjért bérelhető, éves szinten 10,000 km-es futásteljesítményre, valamint 3 éves / 36 havi szerződéses időszakra kalkulálva. Természetesen a vállalkozás igényrendszere szerint minden autó bérleti konstrukciója egyedileg alakítható ki.

Fontos, hogy egy saját tulajdonú autóhoz képest az alábbi szolgáltatások mind részét képezik a Budget-tel való tartós bérlet szerződésnek, így nincs külön díjként vagy extra teherként felszámolva:

 vételár / előleg részlet

 regisztrációs adó

 tulajdonszerzési illeték

 forgalmi engedély

 törzskönyv

 üzembe helyezési költségek

 cégautóadó

 kötelező biztosítás

 casco

 szerviz, gumik és azok cseréjének költsége

További opciókat és részleteket a Budget megújult honlapján ismerhet meg, várjuk érdeklődését!

www.budgetflotta.hu

Telefon: +36 1 700 4864

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.