Itt a legújabb Weinstein-ügy

bűnügy
2017 november 28., 08:35
comments 113

Beperelte Harvey Weinsteint egy színésznő, aki azzal vádolja, hogy még 2014-ben Cannes-ban a hotelszobájába csalta, és ott zaklatta.

Kadian Noble azt állítja a keresetben, hogy 2014 februárjában a Le Majestic hotelben Weinstein azzal a kifogással hívta fel szobájába, hogy egy filmhez keres szerplőket. Noble szerint Weinstein a szobában előbb masszírozni kezdte, majd a melleit és a fenekét fogdosta, végül pedig a fürdőszobába, és arra kényszerítette, hogy kézzel addig elégítse ki, amíg a földre nem élvezett.

Weinsten közben azt mondta Noble-nak, hogy „minden el lesz intézve, csak maradjon nyugodt”.

A friss vádakra válaszul Weinstein ugyanazt a közleményt adta ki, amit a korábbi hasonló esetekben, amelyben tagadja, hogy szó sem volt olyan szexről, amibe ne egyezett volna bele mindkét fél. Az pedig szerinte különösen nem igaz, hogy bármilyen nőt retorziót értek volna, ha visszautasította a közeledését.

Ez egyébként egy nap alatt a második indított per volt Weinstein ellen, egy másik ügyben egy brit színésznő állítja, hogy a producer még 2000-ben zaklatta. (Variety)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.