Megkéseltek egy migrációpárti német polgármestert

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Andreas Hollstein, Altena polgármesterFotó: Bernd Thissen/AP

Kórházba kellett szállítani az észak-németországi Altena polgármesterét, miután megkéselték egy helyi kebabosnál. Andreas Hollstein, Angela Merkel CDU-jának tagja csak kisebb sérüléseket szenvedett a torkán, és azóta már elhagyhatta a kórházat. Van egy másik sérült is, aki az 57 éves Hollstein segítségére sietett.

„Örülök, hogy élek” - nyilatkozta egy helyi lapnak a polgármester.

Angela Merkel kedd reggel szóvivője útján közölte, hogy iszonyattal töltötte el a támadás híre, és megkönnyebbüléssel fogadta, hogy Andreas Hollstein hazatérhetett családjához.

A CDU a támadást politikai indíttatásúként kezeli. A hírek szerint ittas támadó azzal szólította meg Hollsteint, hogy „maga a polgármester?”, a migrációval kapcsolatos megjegyzéseket tett, majd rátámadt.

Hollstein arról közismert, hogy a vezetésével Altena jóval több menekültet fogadott be, mint amennyit a német belföldi kvótának megfelelően kellett volna, és a település ezzel gyakran szerepelt is az országos hírekben. (DW/MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.