9 év 6 hónap fegyházra ítélték a 10 éves tanítványát megrontó domonyi edzőt

bűnügy
2017 november 29., 12:23
comments 70

Bilincsben vitték el szerdán a Gödöllői Járásbíróságról azt a domonyi fociedzőt, aki többször is szexuálisan zaklatta kiskorú tanítványát. A bíróság folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért – mint különös visszaesőt – 9 év 6 hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, 9 évre eltiltotta a közügyektől, és véglegesen eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, illetve egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

A férfit korábban egy svájci bíróság 4 év börtönbüntetésre ítélte szexuális zaklatás és más bűncselekmények miatt, majd kitiltották Svájcból. A férfi 2008-tól egy alapítvány megbízásából  fociedzőként és koordinátorként tevékenykedett egy domonyi általános iskolában. Rendszeresen tartott edzéseket az iskola tornatermében és sportpályáján, amelyen a kiskorú sértett is részt vett. A férfi 2009 nyarán arra kérte az akkor 10 éves kisfiút, hogy edzés után maradjon a sportpályán, mert beszélni szeretne vele, illetve segítenie kellene neki a pakolásban. Miután mindenki elment, az öltözőbe hívta, ahol a diákot már meztelenül - törülközés közben - fogadta, majd - kihasználva a munkaköréből fakadó tekintélyét arra kérte, hogy különböző szexuális tevékenységet folytasson vele. Ezután azt mondta a kisfiúnak, hogy a történtekről senkinek sem beszélhet, mert ha kitudódik, mindketten bajban kerülhetnek.

Az edző körülbelül három hét elteltével, ugyancsak a sportpálya öltözőjében ismét zaklatta a gyereket, aki nem ellenkezett, ezután rendszeres szexuális kapcsolat alakult ki közöttük. Később egy alkalommal közölte a kisfiúval, hogy egy őt „pedofíliával vádló” újságcikk fog megjelenni, ami miatt nem foglalkozhat gyermekekkel, és ezért a későbbiekben nem találkozhatnak. Ezután ismét szexuális együttlétre hívta fel diákját, aki ekkor a kérésnek már nem tett eleget.

Az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.