Tüntetőleg 1 centesekkel akarta befizetni a parkolási bírságát, erre a biztonsági őr fojtogatni kezdte, mire ő beszart

bűnügy
2017 november 29., 09:12

Amikor Anthony Sevy parkolási bírságot kapott a michigani Royal Oakban, még nem tudta, hogy a rémálom éppen csak elkezdődött.

Sevy a 10 dolláros parkolási bírságát februárban a 44. kerületi bíróságon próbálta meg befizetni, de azt mondták neki, hogy 1,75 dolláros pótdíjat is kell fizetnie. Ezen már felhúzta magát, és lelépett, majd visszatért több köteg 1 centessel, hogy tiltakozásul így fizesse be a büntetést.

Anthony Sevy a biztonsági kamera felvételén a zsák 1 centessel.
photo_camera Anthony Sevy a biztonsági kamera felvételén a zsák 1 centessel. Fotó: Fox 2 Detroit

A jegyző nem volt túl boldog, és nem engedte Sevynek, hogy 1 centes tekercsekkel fizessen, és megkérték, hogy távozzon. Ekkor jött a csúcspont.

Ahogy ügyvédje mesélte,kifelé menet egy biztonsági őr rángatni és fojtogatni kezdte, majd földre vitte Sevyt, aki ettől elájult, és összeszarta magát.

Ezután ráadásul még le is tartóztatták, és megvádolták a rendőrség megtámadásával vagy akadályozásával (ezt később ejtették), illetve rendbontással.

Sevy az incidens miatt pert indított a Royal Oak-i kerületi bíróság ellen. Az ügyvédje azt mondta, senki sem érdemel ilyen alkotmánysértő bánásmódot azért, mert apróval akar fizetni:

„Nem hinném, hogy a mindennapi ügymenet része lenne, hogy bekakálunk a nadrágunkba vagy úgy járkálunk, hogy összecsináljuk magunkat.”

(Fox 2 Detroit)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.