Gyűlöletbűncselekményért elítélt neofasiszta vezetőt retweetelt Trump

külföld
2017 november 29., 11:39
comments 71

A szélsőjobboldali Britain First párt második embere, Jayda Fransen posztját osztotta meg oldalán az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump - írja a Guardian. Fransen, akit korábban gyűlöletbűncselekményért ítéltek el, három ellenőrizetlen, bizonytalan eredetű muszlimellenes videót osztott meg, ezeket retweetelte Trump, akinek 43,5 millió követője van Twitteren. Az egyik videón az látható, hogy egy fiatal fiút löknek l egy tetőről, a másikon egy állítólagos muszlim töri össze Szűz Mária szobrát, a harmadikon pedig egy holland fiút ütnek mankóval.

Fransen, akit nemrég ítélték el, mert verbálisan rátámadt egy hidzsábot viselő nőre, a Magyar Narancs egy korábbi cikke szerint 2015-ben Budapesten alapított céget, ám februárban ennek adószámát felfüggesztette a NAV. Hazánkban olyan szélsőjobboldali arcokkal mozgott együtt, mint a brit Jim Dowson, aki felszerelést is adott a Betyárseregnek, illete Nick Griffin - végül mindkettőjüket kitiltották Magyarországról. Most mindenesetre nagyon boldog, hogy felkeltette Trump figyelmét, Twitterén arról ír, Isten áldja Trumpot, Isten áldja Amerikát.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.