"Megmérgezte magát" - kiáltotta az ügyvéd, miután az elítélt háborús bűnös lenyelt valamit az ítélethirdetésén

Több 444 videó?
Szeretném
Slobodan Praljak, a boszniai horvátok egykori tábornoka állítása szerint mérget ivott, miután másodfokon is húsz év börtönre ítélték, többek között a mostari híd szétlövése miatt.Fotó: AP

"Nem vagyok háborús bűnös" - kiabálta állva hágai ítélethirdetésén a boszniai horvátok egyik tábornoka, Slobodan Praljak, miután a bíróság másodfokon is húsz éves börtönbüntetésre ítélte, majd egy kis fiolából lehajtott valami ismeretlen folyadékot. "Ügyfelem azt mondja, hogy mérget nyelt" - közölte ezután a 72 éves Praljak ügyvédje, mire a tanácselnök bíró felfüggesztette az ítélethirdetést és orvost hívott.

A Guardian tudósítása szerint azt egyelőre nem tudni, hogy Praljak valóban mérget vett-e be, és hogy milyen állapotban van.

Praljakot és a boszniai horvátok öt másik katonai és politikai vezetőjét első fokon 2013-ban ítélték el, most a fellebbezéseikről döntött a bíróság. Praljak esetében megerősítették az első fokon kiszabot húsz éves ítéletet.

A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús és emberiesség elleni bűncselekményeket vizsgáló hágai törvényszéknek a mai lett volna az utolsó nyilvános ülése, decemberben lejár a bíróság mandátuma. Praljakot többek között a mostari híd megsemmisítése miatt ítélték el. (Via The Guardian)