"Megmérgezte magát" - kiáltotta az ügyvéd, miután az elítélt háborús bűnös lenyelt valamit az ítélethirdetésén

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Slobodan Praljak, a boszniai horvátok egykori tábornoka állítása szerint mérget ivott, miután másodfokon is húsz év börtönre ítélték, többek között a mostari híd szétlövése miatt.Fotó: AP

"Nem vagyok háborús bűnös" - kiabálta állva hágai ítélethirdetésén a boszniai horvátok egyik tábornoka, Slobodan Praljak, miután a bíróság másodfokon is húsz éves börtönbüntetésre ítélte, majd egy kis fiolából lehajtott valami ismeretlen folyadékot. "Ügyfelem azt mondja, hogy mérget nyelt" - közölte ezután a 72 éves Praljak ügyvédje, mire a tanácselnök bíró felfüggesztette az ítélethirdetést és orvost hívott.

A Guardian tudósítása szerint azt egyelőre nem tudni, hogy Praljak valóban mérget vett-e be, és hogy milyen állapotban van.

Praljakot és a boszniai horvátok öt másik katonai és politikai vezetőjét első fokon 2013-ban ítélték el, most a fellebbezéseikről döntött a bíróság. Praljak esetében megerősítették az első fokon kiszabot húsz éves ítéletet.

A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús és emberiesség elleni bűncselekményeket vizsgáló hágai törvényszéknek a mai lett volna az utolsó nyilvános ülése, decemberben lejár a bíróság mandátuma. Praljakot többek között a mostari híd megsemmisítése miatt ítélték el. (Via The Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,1 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.