A háztartási takarítás sárga-fekete ékszerei

A darazsaktól nyúlt színkombináció az oka? Az átható professzionalitás, amit különösen a matt, anyagukban színezett Kärcher-gépek árasztanak? Az umlaut az A betűn? Rejtély. De az biztos, hogy egy Kärcher masina valahogy úgy szép, ahogy semmilyen más háztartási elektromos eszköz nem tud szép lenni. Az esztétika úgy simul bennük össze a funkcióval, ahogy egy Zodiac hajóban, egy Tadano-Faun autódaruban vagy egy Claas bálázógépben, ha értik, mire gondolok.

Ugye, milyen szépek?
Hát ezek? De vajon melyik mire való?

A fenti képen egy SC2-es gőztisztító, egy VC5-ös kéziporszívó, egy FC5-ös padlótisztító látható, remek kis masinák a Kärcher év végi akciójából. 

Gőztisztító

A Kärcher SC2-ből forrón, nagy nyomással érkező gőz környezetbarát módon lazítja fel és tünteti el a nagy felületekre lerakódott szennyeződést, tisztítószer nélkül, csekély vízfogyasztással. A százfokos hő nem csak mechanikusan tünteti el a látszó koszt, de a baciknak jó részének is beteszi a kaput. Nincs szükség súrolásra, dörgölésre, derékfájósan is neki lehet állni a melónak. És később sem lesz szükség súrolásra, dörgölésre, mert a gőz nem hagy vízkőmaradványokat, a gőzfejlesztés folyamata mentesíti a vizet azoktól az ásványi anyagoktól, amelyek egy ablaktisztítás, csempe-lemosás, padlófelmosás után olyan szép foltosan ki szoktak csapódni a letakarított felületeken.

Kéziporszívó

Aki a kerekeken guruló, csőnél fogva vonszolt fajta porszívóhoz van szokva, nem is sejti, mekkora kincs a cső nélküli, ráadásul tároláshoz összecsukható, akár egy polcon vagy a konyhaszekrény aljában tárolható változat. A porzsák nélküli Kärcher VC5-tel pedig még a porzsák-cserélgetés vagy a víztartály-takarítás mocskát is el lehet felejteni.

Padlótisztító

Vannak háztartási technológiák, amik mintha nem akarnának fejlődni. OK, hogy partvisra csavart ronggyal már kevesen mosnak fel, de ez az egész padlótisztítósdi a legtöbb háztartásban mintha az evolúció csúcsára lépett volna a kicsavaró-kosaras vödörrel és a műanyag moppal. Pedig!

Szőr, nyál, sár, szétpotyogtatott kutyakaja-darabok: no problem

A Kärcher FC5 keménypadló-tisztítóval egy menetben megoldható a porszívózás és a felmosás. Kő, fa, csempe, műanyag padló, minden jöhet! A Kärcher tesztjében a klasszikus, vödrös-felmosós módszerrel szemben a gépi padlótisztítás 20%-kal tisztább végeredményt hozott, időben pedig a meghajtott törlőhengeres, könnyen tologatható szerkezet értelemszerűen kétszer olyan gyors, mintha porszívózni kéne előbb és csak utána felmosni.

És mindez most akciósan, a Kärcher év végi ajánlatában:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.