Ad-Rock beállt a nők mögé, akik szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolják az apját

A New York Times leleplező riportjában 9 nő állt elő azzal, hogy a most 78 éves Israel Horovitz drámaíró, színházi rendező és színész szexuálisan zaklatta őket.

Israel Horovitz 2014-ben.Fotó: Alberto E. Rodriguez / AFP

A megszólalók között van egy Jocelyn Meinhardt nevű színésznő is, akit a rendező korábbról ismert, mivel a lány a középiskolában Horovitz fiával, Adammal járt, aki a Beastie Boys Ad-Rockjaként ismert. A nő elmesélte, hogy 1989-ben, 19 éves korában Israel Horovitz hogyan erőszakolta meg, miután hazakísérte őt.

Frédérique Giffard, aki 1991-ben au pair volt Horovitznál, azt állítja, 16 éves korában az akkor 52 éves Horovitz fogdosni kezdte a mellét, és rátette a lány kezét a megmerevedett péniszére. Mások azt mondták a lapnak, a rendező a színházi munka során fogdosta őket.

Horovitz szexuális zaklatási ügyeiről már régóta pletykáltak, sőt 1993-ban a Boston Phoenix kritikusa cikket is írt belőle, amiben hét színésznő is megszólalt, de a drámaíró eddig elkerülte a felelősségre vonást.

Adam „Ad-Rock” Horovitz tüntet az Adam Yauch Parkban 2016-ban, miután valaki horogkereszteket fújt fel a parkban.Fotó: Angela Weiss / AFP

Ad-Rock közleményt adott ki, amiben azt írja: „Azt hiszem, az apámmal szembeni állítások igazak, és a nők mögött állok.” A családi drámát csak fokozza, hogy Ad-Rock felesége Kathleen Hanna feminista ikon, a Bikini Kill egykori frontembere. (New York Times)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.