Biztosan nőni fog a muszlimok aránya Európában a következő évtizedekben

 A Pew csütörtökön publikált tanulmánya szerint biztosan nőni fog a muszlim lakosság aránya Európában a következő évtizedekben, 2050-re a jelenlegi 4,9 százalékhoz képest a 7,4-14 százalékot is eléri a bevándorlás mértékétől függően. Az amerikai kutatóintézet 30 országra, köztük az összes EU-tagállamra készített előrejelzést. Három, a bevándorlás különböző mértékeivel kalkuláltak. A muszlimok jelenlegi 0,4-os magyarországi aránya ezek szerint

  • egy közepes bevándorlási intenzitással számolva 2050-re 1,3%-ra nőne,
  • míg egy erős bevándorlási intenzitással számolva 2050-re 4,5%-ra emelkedne.

Európai mértékben pedig úgy nézne ki, hogy

  • ha megállna a migráció, akkor a jelenlegi 4,9 százalékról a jobb termékenység miatt 7,4 százalékra nőne a muszlimok aránya 2050-re,
  • míg közepes bevándorlási intenzitással számolva 11,2-re,
  • erőssel pedig 14 százalékra bővülne. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.