Biztosan nőni fog a muszlimok aránya Európában a következő évtizedekben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

 A Pew csütörtökön publikált tanulmánya szerint biztosan nőni fog a muszlim lakosság aránya Európában a következő évtizedekben, 2050-re a jelenlegi 4,9 százalékhoz képest a 7,4-14 százalékot is eléri a bevándorlás mértékétől függően. Az amerikai kutatóintézet 30 országra, köztük az összes EU-tagállamra készített előrejelzést. Három, a bevándorlás különböző mértékeivel kalkuláltak. A muszlimok jelenlegi 0,4-os magyarországi aránya ezek szerint

  • egy közepes bevándorlási intenzitással számolva 2050-re 1,3%-ra nőne,
  • míg egy erős bevándorlási intenzitással számolva 2050-re 4,5%-ra emelkedne.

Európai mértékben pedig úgy nézne ki, hogy

  • ha megállna a migráció, akkor a jelenlegi 4,9 százalékról a jobb termékenység miatt 7,4 százalékra nőne a muszlimok aránya 2050-re,
  • míg közepes bevándorlási intenzitással számolva 11,2-re,
  • erőssel pedig 14 százalékra bővülne. 
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.