Eddig 10 éves kor alatt nem lehetett fegyverrel vadászni az Egyesült Államokban, de most eltörölték ezt a szabályt

jog
2017 november 30., 07:33
comments 54

Értelmetlen szabályokkal próbálta gúzsba kötni a polgárait a vízfejű, püffedt bürokrácia Wisconsin államban, de Scott Walker kormányzó a józan ész oldalára állt. Kiderült, hogy eddig újszülöttek, illetve 10 év alatti gyerekek legálisan nem vadászhattak fegyverrel állatokra, mivel nem kaphattak vadászati engedélyt.

Téboly

- gondolta Scott Walker, és minden normális ember, ezért a kormányzó november 13-án eltörölte az átlagemberek életét ok nélkül nehezítő rendelkezést.

Azóta Wisconsiban 42 vadászati engedélyt állítottak ki öt év alatti gyerekeknek, 10-et pedig újszülöttek részére. A kicsik ki is használják az új lehetőségeket, és a november 13-i változtatás óta már egy négy éves gyerek tartja a legfiatalabban kilőtt szarvas rekordját. (Fox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.