Elítéltek 5 embert, akik Kutason egy közterületi vizelés után az intézkedő rendőrökre támadtak

bűnügy
2017 november 30., 16:24
comments 109

A Nagyatádi Járásbíróság elítélte azokat, akik rendőrökre támadtak szeptemberben a Somogy megyei Kutason – közölte Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

A bíróság az 5 embert szerepüktől függően hivatalos személy elleni erőszakban, testi sértésben és zaklatásban találta bűnösnek, amiért 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetést, 2 év, 1 év 10 hónap és 1 év 7 hónap felfüggesztett szabadságvesztést, továbbá 120 óra közérdekű munkát szabott ki. Az ítélet csak az egyik, felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott vádlott esetében vált jogerőssé, az ügy a többieket érintő fellebbezések miatt a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

A balhé

Az eset szeptember 2-án egy kulturális rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben közterületi vizelés miatt rendőrök intézkedtek, akiket ezért a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, többször ököllel megütötte őket. A helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek, és akadályoztak, hogy meghiúsítsák az előállítást. Az egyik rendőrt bántalmazták is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.