Elítéltek 5 embert, akik Kutason egy közterületi vizelés után az intézkedő rendőrökre támadtak

A Nagyatádi Járásbíróság elítélte azokat, akik rendőrökre támadtak szeptemberben a Somogy megyei Kutason – közölte Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

A bíróság az 5 embert szerepüktől függően hivatalos személy elleni erőszakban, testi sértésben és zaklatásban találta bűnösnek, amiért 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetést, 2 év, 1 év 10 hónap és 1 év 7 hónap felfüggesztett szabadságvesztést, továbbá 120 óra közérdekű munkát szabott ki. Az ítélet csak az egyik, felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott vádlott esetében vált jogerőssé, az ügy a többieket érintő fellebbezések miatt a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

A balhé

Az eset szeptember 2-án egy kulturális rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben közterületi vizelés miatt rendőrök intézkedtek, akiket ezért a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, többször ököllel megütötte őket. A helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek, és akadályoztak, hogy meghiúsítsák az előállítást. Az egyik rendőrt bántalmazták is. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.