Öt évet kaphatnak a hajléktalant verő tinik

bűnügy
2017 november 30., 06:28
comments 43

Akár öt évet is kaphat az az öt tini, akik ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege. Az öt 13-15 év közötti fiú tavaly októberben egy XVII. kerületi trafóház mellett szúrt ki egy hajléktalant, egyikük felvetette: a férfinél mindig van pénz, vegyék el tőle. Erre mind az öten ütni-verni kezdték a férfit, volt, aki rúgta is. A hajléktalan testszerte zúzódásos sérüléseket szenvedett. Miután elverték, átkutatták a holmiját,

mindössze pár száz forintot, és két bontatlan doboz szivarkát találtak,

amit magukkal vittek és elosztottak egymás között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.