Szijjártó: Az illegális bevándorlás kimeríthetetlen utánpótlással rendelkezik Afrikában

külföld
2017 november 30., 10:27
comments 108

Telefonon hívta az MTI-t az EU-Afrika csúcstalálkozó helyszínéről, Abidjanból Szijjártó Péter, hogy elmondja:

"az illegális bevándorlás kimeríthetetlen utánpótlással rendelkezik Afrikában, és az ezt bátorító, bíztató uniós, brüsszeli politika teljes zsákutca, amely veszélyezteti Európa biztonságát."

A külügyminiszter szerint növekedni fog a migrációs nyomás, már most 400 ezer ember torlódott fel Líbiában. Szijjártó hozzátette: "a csúcstalálkozón bebizonyosodott, hogy nagyon veszélyes az a politika, mely a demográfia és munkaerőpiaci kihívásokra adandó legjobb európai válaszként tekint a migrációra." Hogy miként bizonyosodott be, nem részletezte. A csúcstalálkozón elmondott felszólalásában a bevándorló ország, nem bevándorló ország panelt vette elő. Kijelentette:

"Magyarország magyar ország kíván maradni. (...) Ezért határozottan ellenzünk minden olyan európai döntést, amely akár az afrikai, akár más irányú migrációt akárcsak egy kicsit is bátorítja."

Szijjárt találkozott az az elefántcsontparti miniszterelnökkel, és Egyiptom, Líbia, Ghána, Sierra Leone, a Seychelles-szigetek, Botswana és Niger külügyminiszterével.

A találkozókat dokumentálták:

Pelonomi Venson-Moitoi botswanai külügyminiszterrel.
photo_camera Pelonomi Venson-Moitoi botswanai külügyminiszterrel. Fotó: KKM/MTI/MTVA
Ibrahim Ghandur szudáni külügyminiszterrel.
photo_camera Ibrahim Ghandur szudáni külügyminiszterrel. Fotó: KKM/MTI/MTVA
Mohammed Táher Sziala líbiai külügyminiszterrel.
photo_camera Mohammed Táher Sziala líbiai külügyminiszterrel. Fotó: KKM/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.