Nyomozás indult a kúpkészítő miskolci gyógyszerész ellen

bűnügy
2017 november 30., 07:29
comments 31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője közölte az MTI-vel, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás abban az ügyben, amelynek során több gyermek kórházba került, miután egy miskolci gyógyszerész kúpkészítés közben valószínűleg felcserélt két hatóanyagot. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szerdán fordult a rendőrséghez az eset miatt. Az Intézet az ellenőrzés végéig a felfüggesztette a patika működési engedélyét.

A fel nem használt kúpot visszakérették, a kórházba került gyerekek már hazamehettek. A patika együttműködött a hatóság munkatársaival, az érintett gyógyszerész elismerte felelősségét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.