Nyomozás indult a kúpkészítő miskolci gyógyszerész ellen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője közölte az MTI-vel, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás abban az ügyben, amelynek során több gyermek kórházba került, miután egy miskolci gyógyszerész kúpkészítés közben valószínűleg felcserélt két hatóanyagot. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szerdán fordult a rendőrséghez az eset miatt. Az Intézet az ellenőrzés végéig a felfüggesztette a patika működési engedélyét. 

A fel nem használt kúpot visszakérették, a kórházba került gyerekek már hazamehettek. A patika együttműködött a hatóság munkatársaival, az érintett gyógyszerész elismerte felelősségét. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.